Як потрібно вмикати електроприлади після довгої відсутності світла: енергетики ДТЕК дали поради

Як потрібно вмикати електроприлади після довгої відсутності світла-ДТЕК/ УНІАН, Вікіпедія

Фахівці-енергетики дали кілька рекомендацій по тому, як правильно включати електроприлади після того, як електрика знову включається.

Через регулярні російські атаки ракетами і безпілотниками критичної інфраструктури в Україні серйозні проблеми в енергосистемі, які призвели до регулярних відключень світла. Фахівці з ресурсопостачальної організації ДТЕК дали кілька рекомендацій по тому, як правильно включати електроприлади після того, як електрика знову включається.

Всього таких порад рівно п'ять:

Відключення світла в Україні

Нагадавши, у столиці тривалість відключень світла може значно збільшитися. Як заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, це пов'язано з настанням холодів. За його словами, кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання по території України в середньому. Обмеження електроспоживання в столиці з похолоданням можуть збільшитися, якщо пропускна здатність мереж, по яких електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.

Також раніше Сахарук зазначав, що в Україні неможливо відремонтувати і "повернути в дію" всю пошкоджену енергетичну інфраструктуру за два тижні. За цей час можливе тільки поліпшення. Але українцям найближчим часом не варто розраховувати, що ситуація зі світлом буде така, як до обстрілів російськими окупантами.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти