Йдуть потужні бої: окупанти прорвалися всередину Сєвєродонецька

Сергій Гайдай / УНІАН, Суспільне

Гайдай прокоментував сьогоднішній обстріл евакуаційної машини під Лисичанськом.

Російським військам вдалося прорватися всередину Сєвєродонецька. Як повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай, там йде вуличний бій, тому жителям міста небезпечно виходити з укриттів.

Також Гайдай прокоментував сьогоднішній обстріл евакуаційної машини під Лисичанськом, де загинув французький журналіст.

"Загинув французький журналіст, отримав поранення патрульний поліцейський, ще один журналіст і перекладачка отримали контузію. Всіх везуть в лікарню в Дніпро", - сказав голова Луганської ОВА.

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, тільки за останні дві доби ЗСУ накрили з повітря цілий ряд цілей в російському тилу.

"Десь тиждень у нас була велика проблема, не надходило відомостей про вдалі накриття групових стаціонарних цілей в російському тилу. Вчора і сьогодні, це просто... накритий командний пункт під Ізюмом, накритий вузол зв'язку в Лимані, накриті дотла дві колони плюс 40 одиниць в Херсонській області, накритий цілий ешелон російських Т-62 теж в Херсонській області і в Донецькій області ще добре кудись потрапили", - сказав Арестович.

Читати такожБитва за Сєвєродонецьк: окупанти увійшли на околиці міста, ситуація важка-глава Луганської ОВА

Дивіться онлайн новини Донбас

Війна в Україні

Як повідомляв Главред, 24 травня радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, що росіяни у Сєвєродонецьку хочуть зробити "новий Маріуполь". За його словами, противник має перевагу в артилерії і авіації в Сєвєродонецьку. Однак у Лисичанську та Сєвєродонецьку ситуація загалом керована.

Вже наступного дня Арестович заявив, що Україна програла російській армії за темпами.

В Американському інституті вивчення війни вважають, що наступ російських окупантів для захоплення Сєвєродонецька може початися найближчими днями. Армія РФ направить всі свої зусилля на відрізання двох основних магістралей в Сєвєродонецьк на Донбасі і штурм міста.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти