"Ця проблема на роки": Шмигаль зробив невтішну заяву щодо відключень світла

Шмигаль зробив невтішну заяву щодо відключень світла/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

Економія електроенергії буде частиною нашого життя в наступні роки, наголосив прем’єрміністр України.

Наслідки атак країни-агресорки Росії по українській енергетиці довгострокові, і тому економія електроенергії буде частиною повсякденного життя українців у наступні роки.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 4 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наслідки російських атак на енергетику довгострокові. Тому заощадження буде частиною нашого повсякденного життя в наступні роки... Наша мета – економити на всіх рівнях: від великих підприємств до окремих будинків і квартир", – зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що ключовим пріоритетом для нашої держави зараз є зміцнення енергетики після російських терористичних ударів.

Також він зазначив, що ситуація дуже складна, вже було втрачено понад 9 ГВт потужностей генерації.

"Ворог продовжує атакувати енергетичні об'єкти. Наразі "Укренерго" знову змушене вдаватися до планових відключень споживачів. Цим виграємо час для того, щоб відновити та посилити енергосистему", – додав він.

Шмигаль також повідомив, що уряд має стратегію, яка складається з п’яти великих блоків:

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Відключення світла – останні новини

Раніше стало відомо, у які години вимикатимуть світло 4 червня. Раніше повідомлялося, що обсяг дефіциту буде більший. Графіки вимкнення світла введуть для промислових та побутових споживачів у всіх областях України.

Також у ДТЕК назвали одну область, якій пощастить 4 червня – там не вимикатимуть світло. Попри те, що в одній області не вимикатимуть електроенергію, ситуація залишається складною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відключень світла стане більше – в Укренерго пояснили ситуацію з енергетикою. Цього тижня найбільший дефіцит електроенергії спостерігатиметься в ранкові та вечірні години, але, загалом, і впродовж усієї доби.

Читайтетакож:

Новини заразКонтакти