Ексдепутат Держдуми спрогнозував, чи закінчиться війна з виходом ЗСУ на кордони 1991 року

Ексдепутат Держдуми спрогнозував, чи закінчиться війна з виходом ЗСУ на кордони 1991 року / Колаж фото УНІАН і скріншот з відео

Якщо міжнародна коаліція паралельно з войноа не дотисне режим Путіна, то довгого миру не вийде, каже Геннадій Гудков.

Якщо ЗСУ вийдуть на кордони країни 1991 року, але міжнародна коаліція паралельно не дотисне режим Путіна, то довгого миру не вийде. Про це в інтерв'ю Главреду розповів російський опозиціонер і колишній депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков.

Якщо говорити про вихід України на кордони 1991 року, чи буде це означати закінчення Великої війни з Росією і подальшу розмову про репарації? Або ж це буде періодом відкладеної війни?

"Це (закінчення війни - Главред) буде залежати не від України, а від Росії і позиції міжнародної коаліції. Якщо міжнародна коаліція не дотисне режим Путіна, це буде не мир, а перемир'я. Путін буде одержимий жагою реваншу. Він буде розуміти, що тільки закручування гайок і перетворення країни в обложену фортецю, що випускає зброю в шалених кількостях і готується до нової війни, буде єдиним способом збереження влади. Я не впевнений, що і в цьому сценарії йому вдасться її утримати, але тим не менше такий шанс йому може представитися. Тому, звичайно, війна не закінчиться тільки підписанням мирного договору і деокупацією територій. Може, якась їх частина залишиться за Путіним на період 2023 року і далі будуть політичні переговори. Адже війна складається з двох етапів: військової перемоги України і перемоги всієї коаліції над путінським режимом (не військової, але тієї, що призведе до краху його режиму)", − сказав він.

Коли РФ може розпастися-прогнози експертів

Раніше дипломат, керівник Центру досліджень Росії, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко зазначав, що Росія може почати розпадатися, коли окремі її частини почнуть відчувати, що центр в Москві припиняє реально управляти ними. Тоді вони можуть почати поступово відколюватися, і Росію чекатиме парад суверенітетів.

Також Огризко робив прогноз, що новий 2023 рік буде досить турбулентним для країни-агресора Росії. З диктатором Володимиром Путіним мало хто захоче спілкуватися в цивілізованому світі, а всередині країни йому можуть почати шукати заміну.

У той же час екс-глава Луганської ВЦА, екс-заступник міністра з питань от і ВПО Георгій Тука говорив, що більшість політиків на Заході панічно бояться неконтрольованого поширення зброї масового ураження в результаті поразки Росії і розпаду її на складові частини. Це і є той фактор, який досі стримує процес надання Україні військової допомоги.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти