"Діснеївська принцеса": Зеленський висміяв Путіна і відмовився від переговорів з диктатором РФ

Володимир Зеленський відкинув ймовірність переговорів з Володимиром Путіним / Офіс президента України, сайт Кремля

Володимир Зеленський нагадав про те, що раніше багато разів запитував телефонну розмову, але Кремль не відповідав.

Президент Володимир Зеленський розкритикував брехливу позицію диктатора Володимира Путіна, який прикриваючись можливістю переговорів готує нову ескалацію.

Глава держави впевнений в тому, що в зв'язку з цим вже немає сенсу в переговорах з Путіним. Про це він сказав в інтерв'ю італійським ЗМІ в програмі Porta a Porta під час візиту до Італії, повідомляє в Telegram Офіс президента України.

Він нагадав, що намагався знайти мирне вирішення ситуації на Донбасі до війни, проте Кремль не захотів вести з ним переговори.

"Було багато критики, людей не хотіли говорити з Путіним, а я сказав, Я буду, спробую. Мені це не давало ніяких плюсів. Я хотів закінчити війну - знайти домовленість. Він як діснеївська принцеса, ніяк не міг знайти формат зустрічі", — нагадав президент.

Він розповів італійським журналістам, що на Донбасі росіяни щодня влаштовували провокації і обстріли (справжнє «сафарі»), в результаті яких були поранені й вбиті.

При цьому він багато разів запитував телефонну розмову, але Кремль не відповідав.

"З ким говорити? Він нічого не хоче, для нього це жарт. Тепер він бачить, що став слабшим і шукає механізми для заспокоєння всіх держав — щоб не вводили санкції, не допомагали Києву", — пояснив глава держави нинішню позицію Путіна.

Він упевнений в тому, що поки немає сенсу в спробах інших країн або впливових політиків стати посередником між Україною і Росією для припинення великої війни.

"Україна зацікавлена в пропозиціях, здатних досягти справедливого миру, насамперед на основі української формули миру", — додав Зеленський.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що говорити з главою Кремля Володимиром Путіним сьогодні не можна. Зеленський нагадав, що Путін збрехав всьому світу про те, що він не буде розв'язувати війну проти України. Путін - терорист, який не тримає слова і намагається знайти "виправдання" грубим військовим діям російських окупантів.

Міністр оборони України Олексій Резніков підкреслив, що Україна в майбутньому готова вести переговори з країною-окупантом Росією виключно з позиції своїх державних інтересів. Київ готовий обговорювати репарації, контрибуції від росіян, а також рішення міжнародних судів і Акт капітуляції з боку Москви.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal з посиланням на отримані думки чиновників з США і Євросоюзу писало, що після очікуваного контрнаступу Збройних сил України може відкритися можливість для відновлення переговорів між Україною та РФ до кінця року за участю Китаю в якості посередника.

Читайте також:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти