"Кидок мангуста-2": РФ готується до нової кровопролитної операції - експерт

Окупанти готуються до нової військової операції / колаж фото 93-тя ОМБр Холодний Яр, Міноборони РФ

Михайло Самусь не виключає, що РФ може спробувати взяти оперативну паузу для підготовки до воєнної операції.

Російська армія може спробувати взяти оперативну паузу, щоб підготувати нову операцію і накопичити для цього резерви. РФ хоче втягнути ЗСУ в затяжні бої, як під Бахмутом. Про це заявив військовий експерт Михайло Самусь, повідомляє ТСН.

РФ може готуватися до збільшення чисельності армії до 1,5 млн осіб.

"Росія зараз хотіла б взяти оперативну паузу для того, щоб підготуватися до наступних стратегічних дій, можливо, нової стратегічної операції. Можливо, її можна буде назвати "кидок мангуста-2", - каже Самусь.

Експерт вважає, що окупантам знадобиться не менше 2 місяців для підготовки нових угруповань. Вони також не хочуть допустити нових українських контрнаступів.

Самусь додав, що РФ хоче втягнути українських військових у "нові дуже кровопролитні та інтенсивні бої".

Загроза вторгнення з боку Білорусі

Як повідомлялося, президент країни-агресора Володимир Путін поїхав до Мінська на зустріч з главою білоруського режиму Олександром Лукашенком. За словами керівника Офісу президента Михайла Подоляка, Путін зустрівся з Лукашенком, щоб змусити його виконати "союзницькі домовленості" і підтримати наступ на Україну.

За словами Подоляка, завдання Путіна - змусити Білорусь підтримати наступ на Україну в будь-якому вигляді. "Це можуть бути інформаційні кампанії, тренувальні заходи або навіть сухопутне вторгнення, але сумніваюся в можливості повторного наступу з території Білорусі", - сказав він.

Раніше Марк Фейгін заявив, що глава Кремля Володимир Путін намагається змусити Білорусь взяти участь у війні з Україною. Натомість сам білоруський диктатор Олександр Лукашенко не бажає цього і прагне "ухилитися" від тиску Москви. Як зазначив російський опозиціонер, самопроголошений президент Білорусі розуміє, що в разі активізації його ролі у війні з Україною, територія РБ також стане об'єктом цієї війни.

Він також вважає, що на тлі раптової смерті міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея у білоруського диктатора Олександра Лукашенка міг виникнути страх за своє життя. За його словами, Москва вважає Лукашенка дуже хитрим. Він маневрує десятиліттями і набрид ще до війни, бо отримував гроші і постійно щось обіцяв.

Інші новини:

Новини заразКонтакти