Арестович розповів про непросту ситуацію в Маріуполі та плани окупантів на Херсонщині

Ворог намагається задушити опір захисників Маріуполя в районі Азовсталі / Фото УНІАН

Командувач наступом на Україну Олександр Дворніков жене свої війська вперед попри дуже несприятливі умови, які відбиваються на втратах РФ.

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів про ситуацію на фронтах в Україні станом на 23 квітня.

За його словами, ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямках Слов'янськ і Краматорськ, намагається розвивати наступ у напрямку Гуляйполя, проводить активні штурмові дії, шукає слабкі місця в українській обороні, але вже шосту добу поспіль у окупантів не виходить реалізувати свої цілі.

"Є й непрості новини. Ворог намагається задушити опір захисників Маріуполя в районі Азовсталі. Відновлено авіаційні удари по території заводу, по районах оборони наших військ. Ворог намагається проводити штурмові дії", - розповів Арестович на брифінгу.

"Наші захисники тримаються, незважаючи на дуже складну обстановку, і навіть проводять контрвилазки", - додав він.

Читати такожКонтрнаступ буде 101%: Арестович розповів про боротьбу за МаріупольТим часом у Харківській області звільнено три населені пункти.

На Херсонському напрямку російські окупанти намагаються вийти на адміністративні кордони області.

"Я так бачу, що російський генерал Дворніков (командувач наступом на Україну Олександр Дворніков, - ред.) жене свої війська вперед, незважаючи на дуже несприятливі умови та обстановку, яка відбивається на втратах, які несе противник", — зазначив Арестович.

Втрати Росії в Україні

За добу Збройні Сили України відбили 8 атак окупантів лише в напрямку Донецької та Луганської областей.

Знищено:

Як писав Главред, в суботу, 23 квітня - п'ятдесят дев'ята доба повномасштабної війни Росії проти України. У Генштабі ЗСУ вранці повідомили, що ворог проводить наступальні дії в східних регіонах для того, щоби встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей і забезпечити сухопутний коридор між зазначеними територіями і окупованим Кримом.

Найбільша активність ворога спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. Підрозділи окупантів здійснюють перегрупування. Ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об'єктах військової та цивільної інфраструктури.

Інші новини:

Новини заразКонтакти