Сонце пригріє вже по-весняному, але дощі зіпсують все: зима в Україні закінчиться не за календарем

22 лютого 2022, 14:25оновлено 22 лютого 2022, 15:48
Синоптик розповіла українцям, якою буде погода до кінця лютого і на початку березня.
Сонце пригріє вже по-весняному, але дощі зіпсують все: зима в Україні закінчиться не за календарем
Синоптик розповіла про аномально коротку зиму / УНІАН

Зима в Україні триватиме аномально мало, а вже найближчими днями на території майже всієї країни очікується погіршення погодних умов.

Такий прогноз озвучила синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха. Експерт зазначила, що весна в Україну прийде досить рано, пише "НВ".

Синоптик радить готуватися до мінливої погоди в найближчі тижні.

відео дня

"Надалі трохи температура знизиться, це пов'язано з тим, що опади будуть припинятися. На території України, починаючи з четверга, почне впливати поле підвищеного тиску і, як ви пам'ятаєте, якщо у нас підвищений тиск, немає опадів, більше прояснень, вночі можуть бути морози, тому що повітряна маса ще більш прохолодна, хоча і відносно тепла, як для цього періоду", - зазначила синоптик.

За її словами, така тенденція збережеться до кінця лютого і перших днів березня.

"Вночі невеликий мінус, вдень невеликий плюс. Тобто вдень в найближчі кілька днів буде в межах +1... + 6°C. надалі дещо знизиться, але все одно плюсова температура в денні години нам забезпечена", - зазначила синоптик.

Погода на завтра, 23 лютого

Згідно з прогнозом синоптика, 23 лютого хіба що в західних і південно-східних областях можуть бути опади.

"Переважно це опади рідкої фази, дощі, ну хіба що в Карпатах, так, ще залишається той осередок зими, там ще й сніг лежить досі до 70 сантиметрів, подекуди і вище. І там все ж, якщо на заході завтра ще трохи дощ буде, то в Карпатах все ж це буде у вигляді снігу і мокрого снігу. Але надалі якраз вже з четверга, все ж у більшості регіонів більше прояснень буде і відповідно менше опадів", - підсумувала Птуха.

читайте такожВріже мороз під -15°: українці дізналися крижаний прогноз з різким похолоданнямРаніше доктор географічних наук, фахівець з клімату Світлана Бойченко розповіла, що погода в Україні навесні 2022 буде холодною - нас чекають мінусові температури та снігопади, а куртки доведеться не ховати аж до самого літа.

Також синоптики прогнозували, що дві останні тижні зими в Україні будуть дощовими і холодними, а кінець сезону ознаменується практично весняною погодою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти