Сильна спека повернеться в Україну: синоптик назвала дату

6 серпня 2024, 12:45
1262
Завтра українці ще зможуть насолоджуватися комфортною літньою погодою. У деяких регіонах пройде дощі.

Погода, літо, спека
Якою буде погода в Україні завтра - прогноз синоптика / УНІАН

Погода в Україні завтра, 7 серпня, буде літньою та комфортною. Але вже за тиждень може повернутися аномальна спека. Утім, цей прогноз потребує уточнення.

Як прогнозує синоптик Наталка Діденко, у середу впродовж дня стовпчики термометрів піднімуться до +24...+29 градусів, у південній частині буде тепліше - від +28 до +31 градуса.

відео дня

"Ночі прохолодніші +14...+18 градусів, а любителям холодної погоди сподобається в Карпатах - там +10...+14 градусів. Між іншим, минулої ночі на горі Піп Іван спостерігалося +4 градуси", - написала синоптик у Telegram.

Дощі завтра пройдуть подекуди на півночі, у центральних областях, а ввечері - ще й у Харківській області. На решті території України - без істотних опадів.

Погода в Києві 7 серпня 2024 року

У Києві завтра є ймовірність дощу з грозою.

Температура повітря очікується вдень близько +25...+26 градусів.

Погода в Україні 7 серпня 2024 року
Погода в Україні 7 серпня 2024 року / meteo.gov.ua

Коли в Україну повернеться спека

За словами Діденка, сильна спека, за попередніми прогнозами, прийде в Україну з 15 серпня і почнеться дещо незвично - із західних областей, а вже потім пошириться на центр, північ, південь та схід України.

"Не знаю, як це вплине на графік подачі струму, але готуватися варто. Може, відремонтовані джерела дадуть змогу краще та надійніше протриматися під час спекотного періоду", - додала синоптик.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Погода в Україні - прогнози

Погода в Україні в серпні очікується не холодна та не така спекотна, як у липні. Хоча в окремі дні буде сильно припікати. Наприкінці серпня можливі заморозки.

Середня місячна температура повітря в серпні становитиме 20-26 градусів тепла, у Карпатах +17...+19 градусів.

Місячна кількість опадів у серпні очікується 34-77 мм, у Карпатах - до 116 мм. Це менше ніж у липні, проте в межах норми. Але, враховуючи, що в липні випало дощів значно менше за середню прогнозовану норму, то за фактом у серпні дощів має бути більше, ніж у липні.

Тим часом завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Наталія Голеня розповіла, якою, за попередніми прогнозами, буде погода в Україні у вересні, жовтні та серпні. За її словами, давати точні прогнози на сезон за місяць-два зарано, тому можна говорити тільки про загальні тенденції погоди. Детальніше читайте в матеріалі: Якою буде погода в Україні восени 2024 року: з'явився перший прогноз синоптика.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти