Нестерпна спека і посуха: Україну чекає аномальне літо

12 квітня 2022, 04:50
Серпень буде спекотним і майже без опадів, тому настане сильна посуха
погода
Погода в Україні / pixabay

Погода в Україні влітку буде з великими перепадами температури. Як прогнозують фахівці, будуть грози, шквальні вітри і "морози".

Як написав у книзі народний синоптик Леонід Горбань Погода до 2030 року, погода буде нестійкою.

Погода на червень 2022 в Україні

відео дня

Перший місяць літа виявиться теплим, але з різкими змінами погоди: то ясна і спекотна, то дощова з грозами. Наприкінці червня очікується нестерпна спека.

Погода на липень 2022 в Україні

Другий місяць літа буде прохолодним. На початку липня йтимуть короткочасні дощі. Проте вже в середині липня спекотна погода повернеться, а також після коротких дощів на початку третьої декади знову стане тепліше.

Погода на серпень 2022 в Україні

В останній місяць літа буде спекотним і майже без опадів, тому настане сильна посуха. Невеликі дощі можливі в середині і кінці серпня.

Прогнозується, що середня температура липня і серпня становитиме 23-24 градуси тепла – будуть і дуже спекотні дні, і свіжа погода.

Погода на літо

"Останні тенденції такі, що температура влітку триматиметься вище норми. Причому якщо раніше спекотна погода була характерною для липня-серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень. З хороших новин - великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів", - переконана кліматолог Світлана Бойченко.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти