Софія Ротару відреагувала на розстріл українського військового

Софія Ротару / Колаж Фото УНІАН

Легендарна вітчизняна естрадна співачка Софія Ротару лаконічно, але емоційно відреагувала на розстріл українського військового ворогами.

Легенда української естрадної музики, співачка Софія Ротару дуже лаконічно, але при цьому емоційно відреагувала на недавній підлий розстріл полоненого українського військовослужбовця російськими окупантами. Артистка опублікувала відповідну картину в розділі Stories на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

За своїм звичаєм останніх років Ротару обійшлася без слів. Співачка показала малюнок, виконаний в чорно-білих тонах, де зображений хоробрий український військовий (з чорним рамкою в правому куті).

Вбивство українського військового - всі подробиці

6 березня в соцмережах почало поширюватися відео, на якому видно чоловіка в українській військовій формі, який вимовляє: "Слава Україні", після чого чути звук автоматної черги. І він падає.

"За кожен такий військовий злочин буде Розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї", — написав у мережі голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд провести власне розслідування обставин вбивства військовополоненого на відео.

Уповноважений з прав людини України Дмитро Лубінець повідомив, що відправив запис вбивства міжнародним партнерам і своїм колегам-омбудсменам з різних країн світу як доказ чергового військового злочину Росії.

Головне слідче управління СБУ відкрило розслідування за фактом можливого розстрілу беззбройного військовополоненого. Кримінальне провадження ведеться за частиною 2 статті 438 КК ("порушення законів і звичаїв війни").

Журналістка "Суспільне" та BBC News Софія Кочмар-Тимошенко повідомила, що знайшла сестру військового, якого розстрілюють на відео.

За попередніми даними, російські окупанти стратили військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Тимофія Шадуру.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти