"Тобі електронна повістка швидше прийде, Едік": росіяни назвали терміни повернення РФ на ОІ

16 квітня 2023, 13:07оновлено 16 квітня 2023, 13:42
За словами росіянина, іноземні спортсмени нібито дуже чекають на можливість змагатися з представниками країни-агресора.
Едуард Латипов, Росія на Олімпіаді
Едуард Латипов / instagram.com/edlatypov

Бронзовий призер Олімпійських ігор у Пекіні-2022 росіянин Едуард Латипов висловив надію на повернення російських спортсменів до міжнародних змагань.

При цьому лейтенант злочинної армії РФ зазначив, що це має відбутися без попередніх умов, які раніше рекомендував застосовувати Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Про це Латипов заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ".

Він також додав, що іноземні спортсмени нібито дуже чекають на можливість змагатися з представниками країни-агресорки, проте не назвав конкретних прізвищ своїх колег з біатлону.

"Досить багато часу пройшло, поки ми знаходимося в підвішеному стані... я в надії, що все нормалізується і здоровий глузд переможе, і нас допустять до міжнародних змагань без всяких там перевірок і так далі. І будемо на трасах доводити, хто з нас найсильніший. Ми готуємося, тренуємося і чекаємо свого моменту. Я сподіваюся, рекомендації будуть пом'якшені, як і в інших міжнародних федераціях. Варто лише питання часу. Спілкуюся з хлопцями‑іноземцями, всі вони підтримують нас і хочуть, щоб ми повернулися", – сказав Латипов.

А ось росіяни іншої думки, і заявили, що Лопитеву швидше електронна повістка в армію прийде, ніж Росія повернеться на Олімпіаду.

росіяни на Олімпіаді
допуск росіян на Олімпіаду
Росія спорт Олімпіада
Росія Олімпіада

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти