"Що мадам несе": росіяни накинулися на Вінер через заяву про бомжів і заборону виступати на ОІ

16 травня 2023, 18:06
5512
Вінер заявила, що РФ дискримінують і "хочуть зарахувати до бомжів". Вона запропонувала в РФ зробити "свою альтернативну Олімпіаду".
Ірина Вінер
Ірина Вінер / Колаж Главред, фото pixabay, скріншот

Президент Всеросійської федерації художньої гімнастики Ірина Вінер в кращих традиціях кремлівської пропаганди назвала позитивними санкції щодо РФ. Член провладної партії "Єдина Росія" висловила абсурдну думки про те, що національні змагання країни-агресорки можна порівняти з чемпіонатами світу.

Вінер в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ" заявила, що відсторонення росіян від міжнародних турнірів нібито сприяє зростанню майстерності спортсменів.

"Знаєте, навіть добре, що у нас зараз санкції. Раніше були Кубки світу, а зараз це Кубки найсильніших. На Кубках світу могли виступати по дві дівчинки від країни, а на Кубку найсильніших виступає дуже багато гімнасток – від регіонів, від клубів. Напруження боротьби було таким, що його можна порівняти тільки з чемпіонатом Європи або навіть світу, тому що всі наші регіони привезли дуже сильні команди. Раніше могло бути лише двоє людей, і багато хто залишався в тіні. Тепер все на світлі - дуже багато змагань, відборів", – сказала Вінер.

Також Вінер порівняла росіян з бомжами.

"Треба знайти хороше в поганому. З одного боку, погано, що нас не допускають, що нас дискримінують, що нас хочуть зарахувати до, м'яко кажучи, бомжів. Але, з іншого боку, нам дали можливість зробити так, щоб у нас на змаганнях виступали регіони, а у нас їх 80 з гаком, тому у нас 80 з гаком прекрасних команд, і ніякої заборони на це немає. Давайте зробимо свою лігу на зразок НХЛ, КХЛ, будемо виступати клубами і зробимо свою альтернативну Олімпіаду", - заявила вона.

Росіяни були шоковані такою заявою Вінер.

РФ Олімпіада
Олімпіада Росія
Вірі РФ
Вінер
росіяни про Вінер

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах. Це викликало обурення в РФ.

Дивіться відео про те, коли РФ можуть допустити до Олімпіади:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти