"Це неминучий процес": РФ готується до виводу військ з України – Піонтковський

30 січня 2023, 21:20
Політолог Андрій Піонтковський вважає, що РФ готується до капітуляції та усунення Путіна з президентського крісла.
Владимир Путин, Андрей Пионтковский
Росія готується до капітуляції / Колаж фото скріншот з відео, УНІАН

РФ готується до капітуляції та відводу військ з України. Російський диктатор Володимир Путін висидить на своєму президентському кріслі ще 2-3 місяці. Про це заявив політолог та публіцист Андрій Піонтковський, повідомляє УНІАН.

Публіцист помітив, що Путін та пропагандисти змінили свою риторику про війну. Тепер вони не заперечують можливість відходу.

"Відразу після форуму в Давосі у РФ почалася паніка і спустили нові "темники": "Росія – велика держава, вона не може зазнати поразки, навіть якщо ми, борючись з блоком озброєних до зубів 50 держав НАТО, відступимо на кордони 91-го року, все одно це буде наша велика перемога". Реальність змушує змінювати свідомість і в бункері, і на Луб’янці, і де завгодно", - сказав Піонтковський.

Він переконаний, що зовсім скоро Путін може втратити своє президентське крісло, адже Генштаб РФ від самого початку розумів "перспективи спецоперації".

"Зараз, коли відбувся серйозний перерозподіл влади під час міні-перевороту, я сподіваюся, що військові нав’яжуть якийсь варіант виходу з цієї ситуації ... Сам Путін вже інші пісні співає. Це неминучий процес і він буде посилюватися", - додав політолог.

Хто такий Андрій Піонтковський

Андрій Піонтковський (нар. 30 червня 1940, Москва) – російський політолог, публіцист; математик, кандидат фізико-математичних наук. Активний критик Путіна та політики Росії, дослідник владного бандитизму, путінізму та рашизму, опублікував багато статей та монографій із цієї теми.

Із 2019 року дає інтерв'ю різноманітним українським ЗМІ, демонструючи глибоку обізнаність у світовій політиці та внутрішній політиці Росії. Піонтковський виступає критиком, коментує та аналізує міжнародну політику та політику РФ, вказуючи на помилки та надає припущення, ділиться спостереженнями.

Через переслідування у РФ мешкає у Вашингтоні, США, пише Вікіпедія.

Прогнози щодо завершення війни РФ проти України

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов раніше спрогнозував масштабний наступ армії України в березні.

Сили української оборони звільнятимуть свої землі в межах 1991 року. Київ має здобути остаточну перемогу над Москвою.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що 2023-й стане роком наступу ЗСУ. На думку чиновника, про такий сценарій свідчить посилення військової допомоги з боку Заходу у вигляді надання БМП Bradley, Marder, бронетранспортерів Bastion, бронемашин AMX-10 RC і ЗРК Patriot.

Військовий аналітик Агіль Рустамзаде вважає, що Україна в другій половині наступного року поверне всі свої території. На думку експерта, на Росію вже взимку чекає криза, внаслідок якої Москва змушена буде повернути Києву окупований Крим.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти