Важка техніка Заходу посилить міць ЗСУ, але крапку на військах РФ поставлять ракети ATACMS - Подоляк

Крапку в демілітаризації Росії поставлять ATACMS і аналоги - Подоляк / Колаж Офіс президента, Вікіпедія

БМП Bradley, Marder і AMX посилять наступальні можливості армії України, тепер Київ очікуватиме на отримання танків Leopard, сказав Михайло Подоляк.

США, Франція та Німеччина ухвалили потужні рішення щодо військової підтримки України. Передача декількох батарей ЗРК Patriot посилить обороноздатність і захист повітряного простору. Постачання БМП Bradley, Marder і AMX зміцнять наступальний потенціал ЗСУ. Однак крапку в демілітаризації агресора Росії поставлять ракети ATACMS. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У своєму Twitter-акаунті він привітав рішення союзників України – США, Франції та Німеччини – поставити Україні бойові машини піхоти Bradley, Marder і AMX.

Також радник глави ОП зазначив, що передача Україні декількох батарей зенітних ракетних комплексів Patriot посприяє зміцненню оборони і закриттю неба.

Крім того, бойові машини піхоти, поставлені Вашингтоном, Парижем і Берліном, посилять наступальний потенціал. Тепер Україна чекатиме на танки Leopard.

Однак, на думку чиновника, крапку в демілітаризації країни-агресора Росії поставить надання ракет ATACMS і їх аналогів.

"Крапку в демілітаризації Росії поставлять ATACMS і аналоги", - підкреслив Михайло Подоляк.

Військова допомога США, Франції та Німеччини Україні

5 січня відбулися телефонні перемовини президента США Джо Байдена з німецьким канцлером Олафом Шольцем. Сторони висловили свою готовність надавати підтримку Україні стільки, скільки це буде потрібно. Вашингтон передасть Києву БМП M2 Bradley, а Німеччина – Marder. При цьому Берлін поставить ще одну батарею ЗРК Patriot.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримає додаткову батарею ЗРК Patriot і потужну бронетехніку від союзників. Український гарант подякував Німеччині, чия військова техніка відіграла вирішальну роль в перехопленні російських ракет.

Очільниця оборонного комітету німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман сказала, що після передачі Україні БМП Marder слід очікувати на постачання Києву танків Leopard. Вона підкреслила, що позитивні зрушення в питаннях передачі зброї Україні є результатом зміни позиції уряду Німеччини.

Дивіться відео ТСН - Росія змінила тактику масованих повітряних атак

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти