Прямий діалог з Росією та Туреччиною: українці висловилися про вирішення питання Донбасу

Близько 56% українців вважають, що Україні слід вести прямі перемовини з Росією щодо Донбасу / УНІАН

Проти Туреччини у перемовинах щодо повернення окупованого Донбасу висловилися 46% респондентів.

Більше половини українців розглядають прямі перемовини з Росією в якості найбільш оптимального варіанту врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Однак 41% виступає проти такого вирішення проблеми. Близько 46% респондентів підтримують підключення до діалогу Туреччини. Втім, стільки ж людей не хочуть, щоб Анкара брала участь в процесі.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження групи Рейтинг. Опитування було проведено в період з 6 по 8 грудня методом телефонного інтерв'ю при використанні комп'ютера. Респондентів вибирали випадково за номерами телефонів.Читати такожЕрдоган оголосив про допомогу у вирішенні конфлікту Росії та України і назвав головні цілі Анкари

Згідно з даними соцопитування, 56% респондентів бачать прямі перемовини України та Росії єдиним варіантом врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі. Приблизно 41% заперечують такий варіант розвитку подій.

Що стосується Туреччини, підключення Анкари до перемовного процесу щодо Донбасу позитивно оцінюють 46% респондентів. Примітно, стільки ж виступають проти.

Опитування проведено серед 2500 респондентів у віці від 18 областей у всіх регіонах України, крім окупованих окремих районів Донбасу і захопленого Криму.

Підкреслюється, що помилка репрезентативності становить не більше 2%.

Дивіться відео ТСН - у ЗСУ показали, як застосовують безпілотники на Донбасі

Ініціатива Туреччини щодо війни РФ та України на Донбасі

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 29 листопада заявив про те, що Анкара готова на вищому політичному рівні виступити посередником у врегулюванні конфлікту Росії та України. За його словами, Туреччина налагодила контакти і з Банковою, і з Кремлем.

Російські ЗМІ отримали інформацію, згідно з якою Ердоган виступив з ініціативою проведення саміту щодо Донбасу за участю України, Росії і Туреччини. Втім, спікер Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Москва не згодна з таким сценарієм, оскільки держава не вважає себе стороною конфлікту.

В Офісі Зеленського подякували Ердогану за підтримку і схвалили ідею участі Туреччини у перемовинах України та Росії щодо Донбасу в якості посередника. На Банковій закликали Кремль не відмовлятися від такого варіанту.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова підкреслила, що Росія не бачить Туреччину в ролі посередника у військовому конфлікту на Донбасі, оскільки учасниками конфронтації, мовляв, є тільки "Київ та Донецьк з Луганськом".

Главред рекомендує:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти