Кулеба розніс заклики до "перемовин" з Путіним: нехай почують вибухи в Україні

Хотів би, щоб звуки вибухів в Україні почув весь світ - Кулеба / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, ДСНС

Агресорка Росія 29 грудня застосувала проти України понад 100 ракет, причому била по цивільній інфраструктурі, зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Цивілізований світ повинен відповісти на масовані атаки Росії стабільною фінансовою та військовою підтримкою Києва. Нехай західні столиці і журналісти, які говорять і пишуть про нібито готовність Москва до перемовин, почують звуки вибухів в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У мікроблозі X він розповів про те, що 29 грудня російські окупанти застосували проти України понад 100 ракет і велику кількість безпілотників. Причому атакували загарбники цивільні об'єкти.

Дипломат закликав усіх, хто вірить у "перемовини з Путіним", почути звуки вибухів в Україні.

"Сьогодні мільйони українців прокинулися від гучних звуків вибухів. Я хотів би, щоб ці звуки вибухів в Україні були чутні в усьому світі. У всіх великих столицях, штаб-квартирах і парламентах, які зараз обговорюють подальшу підтримку України. У всіх редакціях, які пишуть про "втому" або нібито готовність Росії до "перемовин", - сказав глава МЗС.

Також він додав, що вибухи прямо демонструють позицію Росії. У такій ситуації цивілізований світ повинен відповісти потужною підтримкою України.

"Нашою єдиною колективною відповіддю може і повинна бути безперервна, потужна і довгострокова військова і фінансова допомога Україні. Тільки велика вогнева міць може змусити замовкнути російський терор", - підкреслив Дмитро Кулеба.

Масштабна атака Росії на Україну 29 грудня

Війська РФ влаштували масовану атаку України. Окупанти 29 грудня обстріляли Харків, Дніпро, Київ, Львів та інші міста ракетами і дронами. В результаті повітряних атак загарбників є постраждалі і загиблі.

Окупанти Росії застосували проти України 18 бомбардувальників Ту-95, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, спочатку вони вдарили дронами, щоб розвідати обстановку, а потім били ракетами. Такі масованих атак не було давно.

Росія атакувала Україну понад 150 ракетами і дронами, розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. За його словами, українським військам вдалося збити 114 ворожих цілей. Ворог бив по промисловій, цивільній та військовій інфраструктурі.

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти