"Це порятунок життів": Зеленський твердо звернувся до Заходу з проханням про допомогу

Зеленський вимагає від партнерів ППО / колаж фото Офіс президента, АрміяInform

Президент України закликає світових лідерів надати Україні системи ППО.

Росія продовжує тероризувати українців ракетними ударами. Захисники майстерно знищують ворожі ракети, проте Україна потребує постачання ППО, щоб мирні жителі були в цілковитій безпеці. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що серед цілей російських окупантів не було військових об'єктів.

"Терористам потрібна така масованість ракетних нальотів, щоб хоча б частина їх "виробів" досягала призначених цілей. Всі їхні мішені сьогодні цивільні, і це переважно енергетика та об'єкти теплопостачання", - сказав Зеленський.

Президент закликав партнерів допомогти закрити Україні небо.

"Буду повторювати це постійно: шановні наші партнери, знайдіть можливість надати нам надійний щит ППО. Це порятунок життів людей", - зазначив Зеленський.

Зеленський вимагає від партнерів ППО / скріншот з відео

Ракетний удар РФ по Україні

Вранці 16 грудня Росія здійснила нову масовану ракетну атаку на Україну. У Києві та низці областей держави відбулися вибухи. Частково це було спрацювання протиповітряної оборони, проте у деяких місцях повідомлялося про прильоти по енергетичних об’єктах.

Під час масованої ракетної атаки окупантів на територію України вранці 16 жовтня одна з ракет влучила у житловий будинок в Кривому Розі на Дніпропетровщині. Внаслідок цього був зруйнований один з п’яти під’їздів будинку.

Також повідомлялося, що у Києві через ракетну атаку є перебої з водопостачанням. Мер міста Віталій Кличко закликав киян підготувати запас питної і технічної води.

У країні-агресорці Росії виступили із цинічною заявою щодо масованої ракетної атаки на Україну. Поки російські снаряди вбивали мирних українців та руйнували інфраструктуру нашої країни, у Кремлі назвали свої воєнні злочини "гуманітарною ракетною атакою".

Інші новини:

Новини заразКонтакти