На комуналці можна заощадити - як знизити витрати на світло, воду і тепло

Як заощадити на комуналці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете значно скоротити витрати на комунальні послуги.

Витрати на комунальні послуги завжди суттєво впливають на сімейний бюджет. Початок опалювального сезону не за горами і питання "Чи можна платити менше за комунальні послуги?" стає дедалі актуальнішим для багатьох українців.

Є кілька простих, але ефективних способів, які допоможуть вам скоротити витрати на опалення та електроенергію, а також зменшити рахунки за воду.

Поради щодо економії на опаленні

Черги відключення світла, графіки відключення інфографіка / Інфографіка: Главред

Як можна знизити витрати на електрику?

Використовуйте енергоощадні лампи: Заміна звичайних ламп на світлодіодні допоможе суттєво скоротити споживання електроенергії, пише 24 канал.

Вимикайте електроприлади, коли вони не використовуються: Пристрої, які залишаються в режимі очікування, продовжують споживати енергію. Повністю вимикайте їх із розетки, щоб уникнути зайвих витрат.

Встановіть багатотарифний лічильник: Це дасть вам змогу платити менше за електрику в нічний час, коли тарифи нижчі.

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергооб'єктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росії вдалося знеструмити ще низку об'єктів, через що в "Укренерго" були змушені запровадити аварійні відключення.

Економія на воді

Встановіть аератори на крани: Вони зменшують витрату води без втрати напору, що допомагає знизити витрати на водопостачання.

Слідкуйте за витоками: Навіть невеликий витік води може призвести до значних витрат. Регулярно перевіряйте сантехніку та усувайте протікання.

Використовуйте посудомийну та пральну машини на повному завантаженні: Це допоможе економити воду та електрику одночасно.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти