Уряд змінив порядок виплат для ВПО: кого зачеплять нововведення

4 грудня 2023, 11:55
На засіданні Кабінету Міністрів України 21 листопада були внесені зміни до ряду урядових постанов які стосуються внутрішньо переміщених осіб.
Уряд змінив порядок виплат для ВПО: кого зачеплять нововведення
Що зміниться у виплатах для переселенців / Колаж Главред, фото: УНІАН

Кабінет Міністрів України вніс зміни до кількох урядових постанов щодо обліку внутрішньо переміщених осіб та виплати їм державної допомоги. Тепер особи, які проживали за кордоном протягом певного часу, можуть подавати заявки на призначення виплат через 15 робочих днів з моменту повернення до країни. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Крім того, у випадку повторного переміщення у зв’язку з обов’язковою евакуацією після 1 серпня 2023 року ті, хто вже отримав виплати, зможуть продовжувати отримувати допомогу ще на 6 місяців, якщо їх ім’я значиться в списку евакуаційних, затвердженому в обласних військових адміністраціях.

Для внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої населені пункти у зв'язку з можливими бойовими діями чи тимчасовою окупацією, передбачено право на отримання виплат протягом 3 місяців після завершення таких подій. Це відкриває можливість отримати допомогу у більш пізніші терміни.

відео дня

У нових змінах вказано, що непрацездатна особа працездатного віку, яка отримує допомогу від влади, зобов'язана активно сприяти своїй зайнятості протягом 3 місяців. Це включає в себе активну участь у пошуку роботи, реєстрацію як фізичної особи – підприємця або подання заяви для отримання гранту на розвиток бізнесу / навчання, тощо.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук розповіла, для кого передбачено підвищення соціальних виплат серед переселенців.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розкрив деталі підвищення пенсійних виплат для пенсіонерів. За його словами, у наступному році планується провести індексацію пенсій.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти