У "Нафтогазі" розповіли, як не переплатити за зайві "куби" в квитанціях:

У "Нафтогазі" нагадали про важливість передачі показників газових лічильників / колаж Главред, фото УНІАН

Деяким приходять платіжки за газ із завищеними показаннями. Як кажуть у "Нафтогазі", клієнти не передають або невчасно передають дані з лічильників.

Деяким громадянам України приходять платіжки за газ із завищеними показаннями споживання. Найчастіше це відбувається через те, що споживач не передав або невчасно передав показання лічильника (кожен місяць з 28-е по 5-е число) - навіть якщо в будинку або квартирі ніхто не живе. Таке роз'яснення дали в державній компанії "Нафтогаз України".

"Перевірили зафіксовані клієнткою обсяги спожитого газу. Виявилося, що з травня по серпень вона не передавала показання лічильника, тому що тимчасово переїхала з сім'єю з Києва на захід країни", – відзначили в компанії.

Фахівці нагадали - якщо споживач не передав дані з лічильника, плату йому нарахують на основі місячного обсягу споживання за аналогічний період минулого року. Тобто клієнтці зарахували за серпень-2023 кількість кубометрів, які були використані в серпні-2022.

У таких випадках цифри в платіжці можуть бути істотно більше, ніж фактичне споживання. Для того, щоб цього не сталося, потрібно вчасно передавати показання лічильників. При цьому приймаються дані навіть з нульовим споживанням.

"Якщо Ви тимчасово не проживаєте в будинку і не користувалися газом, передавайте щомісяця фактичні постійні свідчення", – пояснили чиновники "Нафтогазу".

Комуналка для українців

Нагадаємо, що в Україні скасували підвищення тарифів на воду. Національна комісія з енергетики та комунальних послуг скасувала свої рішення про підвищення тарифів.

Українці можуть платити за світло вдвічі менше. Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Хто з українців має право отримати знижку на газ.Клієнти Державної компанії " Нафтогаз України "мають можливість отримати знижку на" блакитне паливо " в розмірі 1%.

Українцям підвищать тарифи на електрику і перерахують субсидії. Через підвищення тарифів на електрику в Україні внесли зміну на процес оформлення субсидій. Тепер можна оформити виплати в один клік і потрібно мінімум документів.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти