Скасування виплат ВПО: кому з українців не "світить" допомога у 2024 році – експерт

Експерт розповів про виплати ВПО / pixabay, УНІАН

Частина громадян у 2024 році втратить право на виплати, попередив Олександр Хмелевський.

Згідно з постановою Кабміну № 332, виплати внутрішньо переміщеним особам можуть призначатися на другий шестимісячний період без додаткового звернення тільки деяким категоріям громадян, заявив кандидат економічних наук і незалежний експерт Олександр Хмелевський.

Однак це стосується тільки тих, хто звернувся за виплатами вперше, підкреслив він у коментарі Главреду.

У 2024 році виплати будуть скасовані громадянам, чий матеріальний стан дозволяє робити великі покупки і здійснювати інвестиції. Він уточнив, що раніше призначені виплати будуть виплачуватися до 31 січня 2024 року. А з 1 лютого частина людей втратить право на виплати. Виплати будуть платити тільки тим переселенцям, які вперше звернулися за виплатами після 1 серпня 2023 року і відповідають цілому ряду критеріїв:

Крім того, втратять право на виплати ті переселенці, які:

Раніше повідомлялося, кому з ВПО можуть автоматично продовжити виплати. Фінансову допомогу можуть автоматично продовжити для частини ВПО через кілька обставин.

Раніше повідомлялося, що постраждалі від війни українці отримають по 6,6 тис. грн. Внутрішньо переміщені особи та українці, які постраждали від війни, зможуть отримати матеріальну допомогу від благодійного фонду "Право на захист". Розмір допомоги становить 2220 грн на людину в місяць і виплачується протягом трьох місяців.

Також раніше повідомлялося, кого з переселенців у 2024 році позбавлять виплат. В Україні, де на початку осені змінили правила звернення внутрішньо переміщених осіб за державною допомогою, певні категорії ВПО з 2024 року позбавлять виплат на проживання.

Читайте також:

Новини заразКонтакти