У Байдена вирішили не перезавантажувати відносини з Росією

2 березня 2021, 18:07оновлено 2 березня 2021, 18:38
Вашингтон не закриватиме очі на ворожу поведінку Москви, заявив високопоставлений чиновник з адміністрації Байдена.
Байден
У Байдена вирішили не перезавантажувати відносини з Росією / Reuters

У плани адміністрації президента США Джо Байдена не входить перезавантаження відносин з Росією. Основна мета - зробити їх передбачуваними.

Як заявив високопоставлений чиновник з адміністрації Байдена, Вашингтон не закриватиме очі на ворожу поведінку Москви. "Я думаю, що ми, звичайно ж, очікуємо, що відносини з Москвою продовжуватимуть являти собою виклик, і ми до нього готові. Наша мета - мати відносини з Росією, які були б передбачуваними і стабільними", - зазначив він, його цитує Reuters.

Також представник адміністрації додав, що "США не прагнуть ні до перезавантаження відносин з Росією, ні до ескалації".

Водночас США не згортатимуть співпрацю з РФ зі стратегічної стабільності, попри плани збільшити тиск на Москву, заявив глава Держдепартаменту Ентоні Блінкен в опублікованому у вівторок подкасті колишнього глави відомства й екскандидата в президенти США Хілларі Клінтон.

"Я думаю, нам доводиться йти й жувати жуйку одночасно, [тобто] жорстко виступати проти російської агресії - Україна продовжує бути величезною проблемою, враховуючи російське вторгнення туди, - але також шукати можливості для поліпшення нашої безпеки з таких питань, як ядерна зброя", - сказав держсекретар.

Відзначимо, услід за Євросоюзом 2 березня США оголосили про запровадження санкцій проти Росії.

Причиною також послужило переслідування російського опозиціонера Олексія Навального. Американська розвідка "з високим ступенем впевненості" (with high confidence) назвала ФСБ винною в отруєнні Навального.

Санкції США проти Росії - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти