США допоможуть Україні закрити небо своїми силами та дають 800 одиниць ППО

16 березня 2022, 20:03оновлено 17 березня 2022, 10:36
4243
Під час свого звернення до американців президент США Джо Байден оголосив про додаткову допомогу в розмірі 800 мільйонів доларів.
Джо Байден
Джо Байден / Reuters

Президент США Джо Байден заявив у зверненні до американського народу, що новий пакет допомоги Україні включає 800 систем ППО, 9 тисяч протитанкових систем, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, у тому числі гранатометів, і 20 мільйонів боєприпасів.

За словами Байдена, військова допомога США Україні тільки на цьому тижні досягла 1 млрд доларів.

Під час виступу він оголосив про додаткову допомогу в розмірі 800 мільйонів доларів.

"Американський народ буде непохитно підтримувати народ України перед обличчям аморального і неетичного нападу Путіна на цивільне населення. Ми єдині у своїй відразі до злочинної агресії Путіна, і ми будемо продовжувати підтримувати їх [українців - Главред], поки вони борються за свою свободу, свою демократію і саме виживання", — пообіцяв американський лідер.

читайте такожПобачили дно Чорного моря: ППО України збили два винищувачі РФ Су-30СМ біля Одеси

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що США повинні надати Києву системи протиповітряної оборони, серед яких зенітно-ракетні комплекси С-300, та забезпечити створення безпольотної гуманітарної зони в небі над Україною.

При цьому слід створити організацію Союз відповідальних країн, завданням якої має стати досягнення миру в короткостроковій перспективі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти