Санкції проти Росії мають прискорити припинення війни - Блінкен

24 червня 2022, 20:02
Росія блокує експорт мільйонів тонн зернових з України, не даючи їй скористатися чорноморськими портами.

Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен висловився про санкції проти Росії / Reuters

Санкції країн Заходу проти Росії мають прискорити припинення військової агресії щодо України, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на міністерській зустрічі щодо питань продовольства в Берліні.

Зокрема, він зазначив, що Росія блокує експорт мільйонів тонн зернових з України, не даючи їй скористатися чорноморськими портами.

відео дня

"Коли ми запроваджуємо санкції проти Росії, щоб вона якомога швидше припинила свою агресію проти України, ми спеціально зробили винятки для сільськогосподарських товарів, добрив, страхування й транспортування, необхідних для переміщення цих продуктів", - зазначив він.

читайте такожРосійські олігархи літають Європою попри санкції-Welt

Нагадаємо, 3 червня був опублікований повний текст обмежень за новим, вже шостим за рахунком, пакетом санкцій проти РФ. Серед іншого, він передбачає заборону для компаній Європи і фізичних осіб на надання суден і послуг транспортування російської нафти в треті країни. Протягом 3 місяців обмежувальні заходи мають набути чиннності.

Росія шукає способи обходу санкцій, які були введені через вторгнення в Україну. У РФ хочуть придбати західні військові технології та компоненти.

Військово-промисловий комплекс Росії істотно залежить від іноземних компонентів і технологій. Через санкції РФ втратила можливість модернізувати свої війська.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти