Росію мають намір виключити з Всесвітньої туристичної організації

4 березня 2022, 18:01оновлено 4 березня 2022, 18:34
137
ЮНВТО однозначно засудила дії Російської Федерації.
Росію мають намір виключити з Всесвітньої туристичної організації
Росію збираються виключити з Всесвітньої туристичної організації

У ДАРТ закликають не припиняти бойкот Росії на тлі війни, яку вона веде проти України.

Державне агентство розвитку туризму України, яке на початку тижня звернулося до країн-членів Всесвітньої туристичної організації з проханням сприяти виключенню Росії з ЮНВТО, підтримали колеги з Польщі Литви, Словенії та Гватемали.

Генеральний секретар ЮНВТО Зураб Пололікашвілі у відповідь на вторгнення Російської Федерації в Україну скликав екстрену сесію Виконавчої Ради, яка вперше за всю історію створення організації, обговорюватиме виключення зі своїх лав одного з членів. Сесія відбудеться в Мадриді 8 березня.

ЮНВТО однозначно засудила дії Російської Федерації, зазначивши, що вони є явним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України, а також суперечать принципам, закріпленим у Статуті ООН і статуті ЮНВТО.

"Сьогодні весь світ дає відсіч агресору, який через введення санкцій повинен понести значні втрати. Ми закликаємо міжнародне туристичне співтовариство припинити будь-яку співпрацю з Росією в туристичній галузі, тому що співпраця з РФ - це патрони для вбивства українських дітей!",- підкреслила голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів.

Вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і " ЛНР"в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним та Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Вночі на четвер, 24 лютого, Путін заявив, що прийняв рішення про проведенні "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти