Розгром колони військових РФ у Курській області: у США розкрили деталі

10 серпня 2024, 10:45оновлено 10 серпня, 12:38
920
Російська армія внаслідок атаки на свою колону могла втратити до півтисячі солдатів, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни.
Жовтневе
У ISW не прокоментували, якою зброєю було завдано удару по колоні / Колаж: Главред, фото: Google Maps, соцмережі

Колона російських окупаційних військ, яка була уражена вночі 9 серпня в Курській області, могла перевозити особовий склад 44-го армійського корпусу Північного угруповання з Ленінградського військового округу або ж бригади П'ятнашка. По військових було завдано удару на схід від Рильська в населеному пункті Жовтневе. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що росіяни внаслідок атаки могли втратити до півтисячі своїх солдатів.

На думку аналітиків, колона вміщала 14 критих вантажівок Урал і КАМАЗ, які перевозили резерви для посилення російських окупантів у Курській області.

відео дня

Примітно, експерти не прокоментували, якою зброєю було завдано удару по колоні РФ.

Також вказується, що колона вміщала 14 критих вантажівок "Урал" і КАМАЗ, які перевозили російські резерви, призначені для посилення російських військ у Курській області.

Що стосується зброї, якою було завдано такого удару, в ISW не прокоментували.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Удар по російській військовій колоні в Курській області - що про це відомо:

Уночі 9 серпня в Рильському районі в селі Жовтневе було зафіксовано пожежу. У Мережі повідомляли про удар по російській військовій колоні в Курській області.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко сказав, що в колоні були строковики РФ.

"Щодо знищеної колони в Курській області. Це були строковики. Путін обміняв їхні життя на бажання атакувати Мирноград у Донецькій області. Фактично кинув помирати строковиків на Курщині в обмін на своє безумство", - підкреслив Коваленко.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти