У Безсмертному полку Гіммлера записали в герої Другої світової війни

10 травня 2020, 17:46оновлено 11 травня 2020, 01:12
Організатори руху пообіцяли виправити помилку.
Генріх Гіммлер
Генріх Гіммлер взяв участь у акції Безсмертний полк / Фото: globallookpress.com

Волонтери Безсмертного полку в Ростові-на-Дону помітили, що хтось записав у герої Другої світової війни Генріха Гіммлера, рейхсфюрера СС, одиного з найближчих соратників Адольфа Гітлера.

Як пише російське видання Підйом, фото Гіммлера до Дня перемоги опублікували на сторінці руху під ім'ям радянського полковника Василя Алексєєва.

"Ми ініціюємо перевірку за фактом події в правоохоронних органах", — заявив координатор акції Безсмертний полк в Ростові-на-Дону Андрій Кудряков.

відео дня

Під фото Гіммлера вказали, що він був ростовським полковником. Організатори акції стверджують, що останнім часом часто стикаються з користувачами, котрі публікують фотографії нацистів і військових злочинців.

"Десятки їх ми заблокували, одного ось пропустили. Ну нічого, правоохоронці ним займуться, хочеться зрозуміти, що у нього в голові", — заявив він.

"Напевно психічно хвора людина", — припустив активіст.

У Безсмертному полку Гіммлера записали в герої Другої світової війни

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін надіслав вітання з нагоди 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні лідерам країн колишнього СРСР. При цьому глава Кремля не привітав президента України Володимира Зеленського та лідера Грузії Саломе Зурабішвілі.

Раніше Володимир Путін заявив, що у зв'язку з пандемією коронавіруса святкові заходи з нагоди 75-ї річниці перемоги у Другій світовій війні скасовуються, в тому числі 9 травня не відбудеться парад Перемоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти