Байден двічі обмовився і переплутав Афганістан з Україною та Іраком

11 лютого 2022, 09:23
Конфуз стався, коли президент США пояснював, чому американські війська залишили Афганістан через 20 років присутності.
Джо Байден
Джо Байден обмовився під час інерев'ю / Фото Reuters

Президент США Джо Байден двічі обмовився та назвав Афганістан спочатку Україною, а потім Іраком. Конфуз стався, коли глава Білого дому давав інтерв'ю телеканалу NBC і пояснював, чому американські війська залишили країну через 20 років присутності.

"У нас не було ані найменшої можливості об'єднати Україну. Тобто, вибачте, Ірак, Афганістан! Цього домогтися було неможливо", - сказав Байден.

Як відомо, опівночі 31 серпня 2021 року завершилася 20-річна військова присутність США в Афганістані. Американська армія завершила виведення свого контингенту з країни.

Як повідомляв Главред, в кінці січня президент США Джо Байден потрапив у конфуз. Під час прямого ефіру глава Білого дому назвав одного з журналістів "тупим [поганим хлопцем] (нецензурна лексика)". При цьому Байден не помітив, що його мікрофон увімкнено. Різке висловлювання американського лідера потрапило на відео і було опубліковано в Мережі. Після інциденту Байден подзвонив журналісту і попросив його не ображатися.

Влітку минулого року Джо Байден осоромився, переплутавши президента РФ Володимира Путіна зі своїм попередником на посаді президента США Дональдом Трампом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти