Війська РФ просунулися в районах трьох міст на Донбасі: в ISW розкрили деталі

Війська РФ просунулися в Донецькій області - ISW / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, DeepState

Сили оборони України знищили один із мостів на південь від Сіверська, щоб уповільнити просування російських окупантів, зазначили американські експерти.

Окупаційні війська агресора Росії досягли просування на північний захід і захід від Авдіївки, на схід від Торецька і в напрямку Сіверська Донецької області. Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни.

Згідно з оцінками ISW, ворог продовжує проводити наступальні дії в районі Авдіївки. Кадри геолокації за 19 липня фіксують їхнє просування і захоплення населеного пункту Прогрес на північному заході від Авдіївки.

Крім того, ворог просунувся і на південний схід від Карлівки.

Також загарбники досягли просування на схід від Торецька - на захід уздовж вулиці Петра Великого в східній частині Дружби. Просунувся ворог і в Північному на схід від Торецька.

Торецьк

Торецьк (у 1936-2016 роках - Дзержинськ) - місто в Бахмутському районі Донецької області, пише Вікіпедія.

Після окупації росіянами Авдіївки саме Торецьк залишався найбільшим містом біля лінії фронту. До війни населення Торецька становило близько 35 тисяч осіб. Місто вважається однією з цілей ворога в рамках літнього наступу.

Торецьк важливий тим, що він дає змогу вогнем контролювати позиції росіян, захищає агломерацію Костянтинівка-Краматорськ і виступає як плацдарм для подальшого наступу на захоплену росіянами Горлівку.

На Сіверському напрямку російські окупанти просунулися в напрямку Сіверська та Спірного. Наступальні дії тривають на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, на південний схід від Сіверського в районі Виїмки та на південь від Сіверська в районі Переїзного.

Тим часом Сили оборони України на південь від Сіверська знищили міст між Переїзним і Федорівкою, щоб уповільнити вороже просування.

Наступ Росії - головні новини за темою:

РФ може готуватися до нового наступу на Запоріжжя, вважає радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За його словами, ворог стягує війська з різних окупованих регіонів і перекидає їх через напрямок Розівка-Пологи, Токмак - ближче до лінії бойового зіткнення.

Окупантам вдалося досягти однієї мети на півночі Харківщини, сказав майор ЗСУ, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. Як стверджує військовий, росіяни змусили Сили оборони перекинути частину військ на нову ділянку фронту і застосувати ресурси.

Війська РФ зібрали значне угруповання, втім, у них немає стільки сил, щоб провести масштабні наступи на нових напрямках, вважають у Головному управлінні розвідки Міноборони. Ключове завдання ворога на цьому етапі - окупація Донбасу.

Інші новини:

Новини заразКонтакти