В України ще одна проблема: Орбан створює ультраправу фракцію у Європарламенті

Орбан готує Україні нові випробування / Колаж Главреда. Фото: Твіттер Віктора Орбана

Угорський премʼєр обʼєднує довкола себе проросійські "консерви".

Проросійський угорський премʼєр Віктор Орбан створює ультраправу фракцію всередині Європарламенту. До неї ввійдуть також експремʼєр Чехії Андрей Бабіш, який свого часу був прихильним до політики Путіна і Росії, та голова правопопулістської партії Австрійської партії свободи (FPÖ) Герберт Кікль.

Про створення так званого ультраправого альянсу «Патріоти за Європу» Орбан оголосив у своєму Twitter (Х). Стверджується, що члени вже підписали меморандум про співпрацю.

За словами Орбана, європейці, мовляв, хочуть трьох речей - миру, порядку і розвитку.

Судячи з опублікованого премʼєром Угорщини гасла, обʼєднання претендуватиме на місце ультраправих і правопопулістських рухів у Європарламенті та обстоюватиме зміну міграційної політики та блокуватиме ініціативи щодо економічної і збройної допомоги Україні.

Позиція Угорщини до війни в Україні - останні новини

Як писав Главред, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився підтримати початок вступних переговорів про членство України в ЄС за умови, що Київ публічно зобов'яжеться виконати 11 вимог Будапешта, серед яких - визнати все Закарпаття "традиційно угорським".

В Угорщині посилаються на те, що загалом у Закарпатській області, згідно з переписом 2001 року та попередніх років, частка угорців становила понад 10%.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина розповіла про відповідь України на умови Орбана.

"Є діалог, він непростий, бо є специфіка, але ми робимо свій вклад в наше європейське майбутнє і в ті рішення, які ухвалюють лідери. Ми розбудовуємо двосторонні відносини й бачимо успіх",– зазначила Стефанішина.

Варто зауважити, що Угорщина вже давно зайняла проросійську позицію щодо Києва. Будапешт блокує не тільки вступ України до ЄС, а й до НАТО. Щоправда, згідно з останньою інформацією, Альянсу вдалося подолати вето Угорщини.

В уяві Орбана, підтримка України в плані зброї та грошей нібито втягує країни Заходу у війну проти Росії . Також угорський прем'єр постійно марить Третьою світовою і ядерною ескалацією, повторюючи методички Кремля.

Хто такий Віктор Орбан?

Ві́ктор О́рбан (угор. Orbán Viktor; нар. 31 травня 1963, Секешфегервар, Угорська Народна Республіка) — угорський проросійський (здебільшого) державний діяч, прем'єр-міністр Угорщини у 1998—2002 роках і з 2010 року лідер партії "Фідес", пише Вікіпедія.

Під час російського повномасштабного вторгнення в Україну неодноразово висловлював підтримку Росії та виступав проти надання військової та фінансової допомоги Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти