У Швеції дали тривожний прогноз: Україні загрожує затяжна війна на виснаження

Пол Йонсон не виключив затяжну війну / Скріншот, 1 ОБрСпН імені Івана Богуна

Швеція докладає всіх зусиль, щоб активізувати військову допомогу Україні, підкреслив Пол Йонсон.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що союзникам потрібно готуватися до затяжної війні РФ проти України.

Україна вже отримала сотні танків, різних систем артилерії і тисячі бронемашин, що важливо для майбутнього наступу, нагадав він в інтерв'ю РБК-Україна.

"Але я думаю, що ми повинні бути готові, що війна може бути довгою, на жаль. Для цього дуже важливо переконатися в тому, що ми можемо забезпечити логістику, запчастини, боєприпаси", — сказав Йонсон.

Він зазначив, що Швеція докладає всіх зусиль, щоб активізувати військову допомогу з боку Європейського Союзу, щоб Україна могла отримувати від ЄС до мільйона артилерійських снарядів на рік.

Глава відомства підкреслив, що йде війна на виснаження, в якій безпека постачання є ключовою.

"І тому ми зараз в Швеції переглядаємо наші потужності, щоб показати, що у нас є промислова база, яка одночасно може гарантувати, що ми збільшуємо до 2% ВВП наші витрати на оборону, і в той же час робити більше, щоб підтримувати Україну", — резюмував глава Міноборони Швеції.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міноборони раніше заявили, що сили оборони України звільнять окупований Крим.

Згідно з даними розвідників, на півострові істотно змінилися настрої. Після злочин окупантів РФ в ході повномасштабної війни навіть ті, хто був на боці Кремля, змінили свою думку.

Канцлер ФРН Олаф Шольц раніше заявив, що розв'язана Росією проти України Війна зайшла в глухий кут. За його словами, Захід не буде чинити тиск на Київ і змушувати Україну йти на компроміс з агресором. Він закликав Путіна вивести війська з України, після чого переговори можуть стати можливими.

Глава української військової розвідки Кирило Буданов вважає, що в РФ залишилося часу до кінця весни, щоб спробувати досягти хоч якихось військових цілей в Україні. Він також припустив, що "вирішальна битва між РФ і Україною буде Цієї весни і стане останньою до закінчення цієї війни". Втім, конкретних свідчень на підтвердження своїх слів Буданов не надав.

Більше новин:

Новини заразКонтакти