У Сенаті США розкрили ймовірні терміни передачі Україні далекобійних ракет ATACMS

Марк Ворнер оцінив ймовірність передачі Україні ATACMS / Колаж: Главред, Фото: Defense.gov/Arkansas Army National Guard, Facebook/MarkRWarner

Пакет допомоги США Україні включатиме далекобійні озброєння, підкреслив Марк Ворнер.

Сполучені Штати Америки можуть почати передачу Україні озброєнь, зокрема тактичних ракет ATACMS, уже наступного тижня.

Про це заявив голова комітету з розвідки Сенату Конгресу Марк Ворнер в ефірі телеканалу CBS.

"Нам повідомили, що тільки-но президент підпише (законопроєкт, - ред.), переконавшись, що Конгрес виконає свою роботу, ці озброєння будуть відправлені до кінця тижня", - заявив він.

Американський сенатор додав, що пакет допомоги включатиме далекобійні озброєння, зокрема ATACMS.

Що таке ATACMS

ATACMS (Army TACtical Missile System) - тактична балістична ракета класу земля-земля, вироблена американською компанією Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км на твердому паливі. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 і MGM-168. Ракета ATACMS в транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.

ATACMS можуть бути випущені з реактивних систем залпового вогню, таких як M270 MLRS і m142 HIMARS.

"Я вважаю, що адміністрація в останні місяці була готова підготувати і надати ATACMS. Це прописано в законопроєкті", - додав Ворнер.

Допомога США Україні: останні новини за темою

Нагадаємо, у США проголосували за надання Україні найбільшої допомоги. У суботу, 20 квітня, Палата представників підтримала законопроєкт про надання допомоги Україні. У рамках цієї допомоги Україна отримає 60,84 мільярдів доларів.

Раніше повідомлялося про те, що президент України Володимир Зеленський подякував США за допомогу Україні. Президент України сподівається, що законопроєкти швидко будуть підтримані в Сенаті, а потім підписані Байденом.

Як повідомлялося раніше, Сенат США готовий розглянути законопроєкт про допомогу Україні - стала відома дата голосування. Сенат США розгляне законопроєкт про допомогу Україні, який було ухвалено Палатою представників, уже у вівторок, 23 квітня.

/ Инфографика Главреда

Читайте також:

Новини заразКонтакти