У Німеччині дали відповідь про передачу ракет Taurus Україні

Ракети Taurus від Німеччини / Колаж Главред, фото скріншот, pixabay

Раніше в німецьких ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна запросила у Німеччини далекобійні ракети Taurus.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна поки не прийняла ніяких рішень про передачу Україні далекобійних ракет Taurus.

За його словами, Німеччина залишається обережною в таких питаннях.

"Ми дуже обережні в цьому питанні, я завжди давав це зрозуміти. І досі точка зору не змінилася", - заявив він, коментуючи заклики до влади Німеччини почати поставки Taurus в Україну, передає Tagesspiegel.

Він уточнив, що остаточне рішення з питання передачі ще не прийнято.

Відзначимо, раніше в німецьких ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна запросила у Німеччини далекобійні ракети Taurus. Також почати поставки закликав один з депутатів Бундестагу.

Ракети Taurus - що про них відомо

Ракети Taurus є аналогом британських Storm Shadow, які вже отримала Україна. Боєприпаси німецького виробництва здатні бити по цілях на відстані до 500 кілометрів.

Вага ракети Taurus становить 1400 кг, а довжина - 5 метрів.

Загальна вага бойової частини ракети Taurus - 480 кілограмів. Вона складається з кумулятивного передового заряду і фугасного основного заряду.

Військова допомога Німеччини для України

Нагадаємо, що Німеччина в п'ять разів збільшить військову допомогу Україні. Німецькі ЗМІ повідомляють, що Берлін хоче збільшити допомогу Україні з 3 до 15 мільярдів євро.

Німеччина передала Україні лише 6% своїх Leopard 2 і жодного БТР Fuchs. У Німеччині є 382 танки Leopard 2. При цьому Києву країна дала лише 18. Крім цього, Берлін не передав жодного БТР Fuchs або Wiesel

Німеччина підтвердила передачу Україні другої системи ППО IRIS-T. Всього Берлін обіцяв передати Києву чотири зенітно-ракетні комплекси IRIS-T. також Німеччина доставила дві вантажівки 8х6 з вісьмома роздавальними контейнерами.

Дивіться відео про те, як Володимир Зеленський відвідав Німеччину:

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти