США покарали Росію новими жорсткими санкціями за війну в Україні

Санкції проти Росія / depositphotos.com

Під обмеженнями опинилися громадяни Угорщини, Кіпру, Ізраїлю, Німеччини, Австрії, Ліхтенштейну та Узбекистану.

Сполучені Штати запровадили проти Росії черговий пакет санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб.

Як повідомляє Міністерство фінансів США, до списку потрапив віце-прем'єр Росії Марат Хуснуллін.

В санкційний список також потрапили компанія "МегаФон", "Юнармія" та АТ "Русатом Оверсіз". Крім цього під американські обмеження потрапили 19 торгових суден, пов'язаних з РФ.

Крім того, США ввели санкції щодо гендиректора державної транспортної лізингової компанії, колишнього міністра транспорту РФ Євгена Дітріха.

Під обмеженнями опинилися громадяни Угорщини, Кіпру, Ізраїлю, Німеччини, Австрії, Ліхтенштейну та Узбекистану, а також Міжнародний Інвестиційний банк зі штаб-квартирою в Будапешті.

Крім цього Вашингтон ввів санкції проти цифрового підрозділу USM Telecom холдингу USM, який управляє активами в галузі металургії, гірничого видобутку, телекомунікацій і технологій. У їх число входять компанії "Металоінвест", "Удоканская мідь" і оператор "МегаФон".

Під обмеженнями також потрапили компанія "Металоінвест" і ПВК "Патріот".

Раніше Володимир Зеленський запровадив санкції РНБО проти двох сотень людей, пов'язаних з Російською Федерацією. Президент ввів санкції проти 199 громадян РФ і одного українця – колаборанта і зрадника Юрія Черничука, якого загарбники "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Також раніше Євросоюз ухвалив десятий пакет санкцій проти країни-агресора РФ. До "чорного списку" додали 121 фізичну та юридичну особу, в тому числі і тих, хто відповідальний за депортацію українських дітей.

Читайте також:

Новини заразКонтакти