Сотник пояснив, хто "замовив" Пригожина і причому тут Африка

Євгенія Пригожина наказав убити Путін, вважає Олександр Сотник / Колаж: Главред, фото: скріншот

У Євгена Пригожина був дуже серйозний вплив в Африці. Вбивством ватажка ПВК "Вагнера" Путін відсуває на другий план африканську тему.

Ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин був ліквідований за наказом російського диктатора Володимира Путіна. Таку думку під час чату на Главреді озвучив журналіст і публіцист Олександр Сотник.

"Вважаю, що Пригожин був ліквідований саме за наказом Путіна. Ніякий Авзалов, який був призначений незадовго до вбивства Пригожина на місце Суровікіна главою Повітряно-космічних сил, ніякий Герасимов, ніякий Шойгу не посміли б над Путіним провести такий наказ, а, тим більше, таку ліквідацію», - сказав він.

Сотник вважає, що ліквідація Пригожина пов'язана з ситуацією в Африці.

"Чому саме зараз, чому така нетерплячка – на це питання може відповісти лише Путін. Адже справа не лише в Пригожині, як в людині, яка розмахалася кувалдою, виявилася поганою кухонної обслугою і замахнулася ополоником на святе. Справа в тому, що у Пригожина був дуже серйозний вплив в Африці, і вбивством Пригожина Путін відсуває на другий план африканську тему», - сказав журналіст.

Також він пояснив, в чому була проблема з Африкою.

"З бармалеями і людожерами, з якими Пригожин мав справу, просто так не передоговоришся. А святе місце порожнім не буває: якщо йде ПВК Вагнер з Пригожиним, перевіреним партнером людожерів, то замість нього не можна призначити якогось Васю, який туди приїде і почне щось розрулювати - так не буває. У Путіна буде дуже велика проблема з відновленням цих зв'язків і ниток з людожерськими племенами та їхніми вождями Тумби-Юмби», - зазначив Сотник.

За його словами, офіційно проходила інформація про те, що зв'язками Пригожина з Африкою займався генерал-майор ГРУ Авер'янов.

"А ГРУ – це теж міноборонівська структура. Це той самий Авер'янов, який колись займався спецоперацією з отруєння Скрипалів, спецоперацією з вибуху в Чехії, у Врбетіце, і отруєнням болгарського торговця зброєю. Це все його рук справа. І спецоперацію із заміщення Пригожина і пригожинських в Африці теж доручили Авер'янову. Наскільки у нього це вийде – побачимо. Кому все це було вигідно? Думаю, саме Путін це замовив. Таким чином, він показав тим людям, які стоять за Пригожиним, що ніхто не вічний, адже хлопці ж теж на джетах літають, а тісних зв'язків Путіна з Міноборони – з Шойгу, Герасимовим і Авзаловим – досить, щоб і їх "приземлити" з висоти 8,5 тисяч метрів, тому їм слід думати перед тим, як вирощувати чергову політичну тварину на скрепній скотобазі», - резюмував публіцист.

Дивіться відео чату на Главреді з Олександром Сотником:

Хто такий Олександр Сотник

Олександр Сотник (творче ім'я – Саша Сотник) – письменник, публіцист, автор-виконавець пісень, диктор радіо і телебачення, блогер. Творець і автор каналу Sotnik-TV. Виступає з жорсткою критикою російської влади. 11 березня 2010 підписався під зверненням «Путін повинен піти». Під час російсько-української війни неодноразово виступав з осудом російської збройної агресії проти України, пише Вікіпедія.

Смерть Пригожина в Росії

23 серпня в Росії впав літак з Пригожиним - керівником бойовиків ПВК Вагнер. Всі, хто знаходився на борту, загинули. У РФ сказали, що в літаку перебував сам Пригожин і його соратники, серед яких – Дмитро Уткін.

У Кремлі зробили заяву про загибель Пригожина. Так, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль непричетний до аварії літака з Пригожиним і його соратниками.

У Росії засекретили час і місце поховання ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина.

У пресслужбі Пригожина повідомили, що поховали його на Порохівському кладовищі поруч з могилою батька.

Інші новини:

Новини заразКонтакти