Штайнмаєр розніс Путіна: нехай навіть не думає, Німеччина не забуде про Україну

Німеччина не збирається звикати до нелюдської агресії Росії - Штайнмаєр / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, скріншот YouTube

Загроза агресії країни-окупанта Росії нависла не тільки над Україною, а й сусідніми державами, вважає президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Директор Росії Володимир Путін розраховує, що світ забуде про війну проти України, проте Німеччина не допустить такого розвитку подій. Берлін не звикатиме до нелюдської агресивної війни Москви. Загроза є не тільки для української держави, а й сусідніх країн. Про це заявив німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Як повідомляє Tagesschau, він розповів про те, Україна, особливо в умовах війни в Ізраїлі, повинна отримати більше підтримки. Не можна забувати про російсько-українську війну.

"Розрахунок Путіна полягає в тому, що світ повинен забути про Україну. Німеччина не повинна і не буде надавати російському президенту таку послугу", - зазначив Штайнмаєр.

Також він додав, що Берлін не збирається звикати "до незаконної і нелюдської агресивної війни Росії".

Крім того, Франк-Вальтер Штайнмаєр підкреслив, що загроза з боку Москва нависла не тільки над українською державою, а й над сусідніми країнами.

Війна Росії проти України

ЗСУ вибивають війська РФ з лівого берега Дніпра в Херсонській області, повідомили у Генеральному штабі. Українські війська відкидають окупантів із зайнятих ними позицій і ведуть контрбатарейну боротьбу.

У Росії все більше хочуть перемовин із Україною, відзначили соціологи Russian Field. Згідно з даними дослідження, 48% серед тих, кого вдалося опитати, виступають за діалог Москви і Києва.

Росія готується до зимових ракетних ударів по Україні, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк. За його словами, росіяни ведуть дорозвідку і проводять роботу з завербованими навідниками.

Інші новини:

Новини заразКонтакти