Ракета дістане до Воронежа: США передають Україні РСЗВ-"вбивці Іскандерів"

HIMARS / shephardmedia.com

Американську РСЗВ HIMARS перекинули в Харківську область, повідомив Тарас Чмут.

В Україну вже доставлена потужна американська ракетна система залпового вогню M142 HIMARS, яка може використовуватися для захисту від агресії РФ.

Як пише український військовий експерт і голова фонду Повернись живим Тарас Чмут, американську РСЗВ перекинули в Харківську область.

"Кажуть, десь на Харківщині хочуть побажати гарного ранку північним сусідам і їх не денацифікованим містам", - написав він і прикріпив фото HIMARS.

Зазначимо, що ще 24 квітня США підтвердили плани передати ЗСУ тактичні ракетні комплекси.

HIMARS - "вбивця" С-400 та Іскандера

Американська ракетно-артилерійська система підвищеної мобільності на колісному шасі M142 HIMARS –High Mobility Artillery Rocket System) - це високомобільна система, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Читати такожЗмішає ворога з землею: Україну озброять потужною супер-гаубицею PzH 2000

Вона може вести вогонь керованими і некерованими ракетами. При цьому на п'ятитонній вантажівці в першій версії HIMARS розташовувалось шість тактичних ракет або одна Оперативна ракета ATACMS M-140.

РСЗВ здатна наносити удари ракетами дальністю до 300 кілометрів.

На європейському театрі військових дій ракета Precision Strike missile класу "земля-земля" (яку може використовувати HIMARS) стане "вбивцею російських систем протиповітряної оборони (наприклад, С-400" Тріумф") або комплексів Іскандер", а в Тихому океані її метою стануть китайські бойові кораблі, вважають військові оглядачі.

Читати такожНімецький "звір" прикриє небо: Україну озброять далекобійними зенітками Gepard

Характеристики:

Читайте ще:

Новини заразКонтакти