Путін "достукався до НАТО": Альянс, схоже, готує відповідь на погрози РФ - Жданов

Військові навчання НАТО передбачатимуть відпрацювання із застосуванням ядерної зброї / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay

Ядерний шантаж кремлівського диктатора зайшов надто далеко, тому в НАТО роблять перші кроки.

У понеділок, 14 жовтня, стало відомо про початок ядерних навчань НАТО. Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, Олег Жданов на YouTube припустив, як вони будуть проходити та як навчання пов'язані із ядерними погрозами країни-агресора Росії.

За його словами, в навчаннях візьмуть участь дві тисячі військових на 8 авіабазах, що розташовані у різних європейських країнах. Деякі із 60 літаків, що планують задіювати в Європі, можуть перевозити американські ядерні бомби.

Жданов вважає, що ці відпрацювання із застосування ядерної зброї Альянсом є, мабуть, відповіддю кремлівському диктатору Володимиру Путіну на його брязкання ядерним озброєнням.

"Маневри покликані надіслати Москві чіткий сигнал: Альянс готовий захищатися, в тому числі, за допомогою ядерної зброї, якщо станеться найгірше", - зауважив він.

Експерт наголосив, що попри усі старання цивілізованого світу, не підвищувати градус протистояння неможливо через дії Кремля і як результат - Альянс НАТО змушений відпрацьовувати застосування ядерної зброї.

Хто такий Олег Жданов?

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Країни з ядерною зброєю / Інфографіка: Главред

Ядерні погрози Кремля та відповідь світу

Нагадаємо, агресорка Росія, яка нещодавно невдало випробувала ядерну ракету Сармат, пригрозила Сполученим Штатам "дзеркальною відповіддю" у разі випробування американцями ядерної зброї.

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська вивели на бойове чергування стратегічні комплекси "Ярс", які здатні нести міжконтинентальні балістичні ракети з ядерним зарядом.

Напередодні 12 країн, включаючи Китай, Бразилію, Туреччину та Казахстан, оприлюднили спільну заяву на Генеральній Асамблеї ООН, у якій закликали утримуватися від погроз ядерною зброєю, в тому числі Росію. Заяву презентували у штаб-квартирі ООН під час тижня високого рівня, що можна розцінювати як сигнал для Росії.

Читайте також про ядерні навчання:

Новини заразКонтакти