Пообіцяв Сі: Путін їде до Китаю

Поїздку в КНР підтвердив сам Путін / ua.depositphotos.com, скрин

Раніше від закордонних поїздок Путін утримувався, зокрема, через страх бути арештованим за ордером МКС.

Російський диктатор Володимир Путін підтвердив свій візит до Китаю. Це може стати його першою закордонною поїздкою з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Наміри відвідати Китай Путін озвучив сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван І.

"Звісно, я з задоволенням прийму запрошення голови КНР відвідати Китай у жовтні цього року у рамках великого заходу щодо просування ідеї Сі Цзіньпіна "Один пояс, один шлях", - заявив президент країни-агресорки.

Путін натякнув, що, з-поміж іншого, з Сі вони обговорюватимуть "спільний євроазійський простір", у чому буцімто зацікавлена і Росія.

"Це повністю відповідає і нашим інтересам, ми інтегруємо і наші ідеї зі створення єдиного євроазійського простору, й ідеї китайських друзів у рамках цієї програми. І діємо достатньо синхронно", - додав Путін.

Путін в ізоляції

З початку повномасштабного вторгнення Путін перебуває фактично у міжнародній ізоляції і спілкується з лідерами таких же автократичних країн. Тільки тиждень тому Росію відвідав північнокорейський диктатор Кім Чен Ин.

Становище кремлівського глави ускладнила й видача Міжнародним кримінальним судом ордеру на його арешт за депортацію українських дітей. Це, зокрема, стало причиною, чому Путін, наприклад, відмовився від поїздки на форум БРІКС у Південноафриканській республіці. Хоча ПАР неодноразово заспокоювала Кремль, що не видаватиме Путіна МКС.

А в серпні Путін послав замість себе на важливий для РФ саміт G20 в Індію міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Китай допомагає Росії

Китай підтримує агресію Росії з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну.

Крім того, ЗМІ неодноразово писали, що Пекін забезпечує окупантів амуніцією та дронами. Понад те, на думку окремих експертів, "руками" Кім Чен Ина КНР також планує передати Росії артснаряди й РСЗВ.

Під обгорткою "примирювача" Пекін презентував план з мирного врегулювання, який зміцнив би становище окупантів в Україні й заморозив би бойові дії. Пропозиції Китаю Київ відкинув.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти