Поки в межах України російські війська, вона не вступить в ЄС - заступник голови Єврокомісії

Поки в межах України російські війська, вона не вступить до ЄС - заступник голови Єврокомісії / колаж фото УНІАН

Україна не зможе стати членом Європейського Союзу до тих пір, поки в її межах знаходяться російські війська, говорить заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Україна не зможе стати членом Європейського союзу до тих пір, поки на її території знаходяться війська російських окупантів. Про це заявив в інтерв'ю порталу Deutsche Welle заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

"Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала можливість сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз повинен підтримати Україну в досягненні цієї мети", - відповів чиновник.

До того чиновники Єврокомісії особливо відзначили − коли Україна отримала офіційний статус кандидата в члени Євросоюзу –не варто забувати, що прийняття до складу ЄС можливе тільки після виконання Копенгагенських критеріїв. Серед них-наявність стабільних державних інститутів, діюча ринкова економіка і здатність ефективно виконувати зобов'язання члена ЄС.

Як кажуть юристи-міжнародники, відкриття переговорів про вступ (після чого Україні потрібно буде адаптувати законодавство до Європейського по 35 переговорним главам), навіть в теорії неможливо раніше осені нинішнього року.

Нагадаємо, раніше раніше Еммануель Макрон заявив – Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом).

"Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов'язані з Ельзасом і Лотарингією [прикордонні Французькі регіони, які були практично 50 років окуповані Німеччиною-Главред], ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут – це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити переговори – Главред)", - розповів Макрон.

Інші новини:

Новини заразКонтакти