Нічний прорив на Суджу: у ЗСУ розкрили деталі просування в Курській області

ЗСУ просуваються в Курській області / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, kursk-izvestia.ru

Підрозділи безпілотників витратили кілька днів, прокладаючи шлях для просування військ через кордон.

Під час заходу в Курську область українські бійці не зустріли великого опору, при цьому вони майже відразу вийшли на західну околицю міста Суджа.

Як розповів у коментарі BBC український військовий із позивним Томаш, його підрозділ безпілотників витратив два дні, прокладаючи шлях для просування військ через кордон.

Військовий уточнив, що перед початком операції він отримав наказ прибути в певне місце в Сумській області, але не знав, яким буде завдання.

При цьому він зазначив, що українські захисники заздалегідь придушили засоби зв'язку та спостереження противника, щоб звільнити шлях.

"Елемент несподіванки спрацював. Ми легко увійшли з невеликим опором. 6 серпня перші групи переправилися вночі за кількома напрямками. Майже одразу вони вийшли на західну околицю міста Суджа", - розповів боєць ЗСУ.

Водночас він додав, що місцеві жителі іноді дають їм неправдиву інформацію щодо позицій російських військ.

"Російські мирні жителі, з якими ми стикаємося, не чинять опору. Ми їх не чіпаємо, але вони або ставляться до нас різко, негативно, або взагалі не ставляться", - додав Томаш.

Що відомо про BBC?

Брита́нська телерадіомо́вна корпора́ція (англ. British Broadcasting Corporation, абревіатура BBC) — британська компанія суспільного телерадіомовлення.

За кількістю слухачів найбільша телерадіомовна компанія у світі. У штаті корпорації працює більш ніж 22 000 осіб у всьому світі (зокрема й в Україні), понад 16 000 із яких працюють у державному секторі, пише Вікіпедія.

Ситуація в Курській області - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що військову техніку ЗСУ помітили в ще одному районі Курської області. Українські війська наступали в районі міста Суджа вздовж автодороги 38К-004, а також на південь і північ від нього, а тепер їх помітили за 22 км на південний схід від Курської області, неподалік від села Гір'ї, де пролягає шлях із Суджі на слободу Біла - райцентр Біловського району.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що операція в Курській області змістила вектор так званого мирного плану Росії і ризикує перекреслити всю стратегію Росії із заморожування війни, розповів в інтерв'ю Суспільному болгарський журналіст видання The Insider Христо Грозєв. Грозєв переконаний, що бої за Курщину стануть серйозним важелем у майбутніх переговорах України та Росії.

Як повідомлялося раніше, заради захисту Курська РФ готова пожертвувати однією ділянкою фронту. Більш боєздатні передові частини можуть почати прибувати в Курську область лише через кілька днів, кажуть аналітики.

Читайте також:

Новини заразКонтакти