Макрон побачив образу в очах Путіна і заговорив про "великий російський народ"

Макрон заявив, що Путін ображений на країни Заходу / Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російський народ слід поважати через культурні та історичні зв'язки.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що російський диктатор Володимир Путін ображений на США та ЄС нібито через бажання заходу знищити Росію. Французький лідер заявив, що побачив образу в очах господаря Кремля під час зустрічі з ним.

"Імовірно, свого роду образу (бачив в очах Путіна - ред.). Щодо останніх десятиліть і західного світу. Образа на США та ЄС надзвичайно важлива. І відчуття, що наша мета - знищити Росію. Я не вірю, що це наша мета. Це ніколи не було нашою метою у Франції", - сказав Макрон в інтерв'ю CBS News.

Водночас президент Франції заявив, що російський народ слід поважати через культурні та історичні зв'язки.

"Коли у нас була дуже довга розмова... було чітке розуміння того, що російський народ - це великий народ з великою історією. І його мета, і його, можливо, доля полягала в тому, щоб відновити, мабуть, імперію", - акцентував Макрон.

Як повідомляв Главред, глава французької держави вважає за необхідне збереження діалогу з Путіним.

"Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт з президентом Путіним, тому що я вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - це зберегти цей прямий канал. Ізоляція - це найгірша річ, особливо для такого лідера", - сказав Макрон.

Також він додав, що Заходу слід продовжувати підтримувати Україну. Ставка Путіна на втому світу від війни і санкцій проти Росії не повинна спрацювати.

Президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що Україна не має наміру вести переговори з Росією.

Москва має намір використовувати переговорний процес, щоб отримати паузу в бойових діях і підготуватися до нового наступу. Тому українська держава продовжує звільняти свої території військовим шляхом.

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти