Кадиров "спалив" Пригожина і назвав причину збройного бунту ПВК Вагнер

Рамзан Кадиров назвав причину бунту Євгена Пригожина / Колаж Главред: фото: скріншот,

Євген Пригожин нещодавно нібито зазнав невдачі в бізнесі, стверджує Рамзан Кадиров.

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив про те, що ватажок ПВК Вагнер Євген влаштував збройний бунт нібито через образу за те, що він не зміг реалізувати деякі свої бізнес-плани в Санкт-Петербурзі.

Пригожин нещодавно зазнав невдачі при спробі узгодження угоди по земельній ділянці для своєї доньки, повідомив Кадиров в Telegram.

"Я розмовляв з Пригожиним, переконував його залишити бізнес-амбіції і не змішувати їх зі справами державної важливості. Думав, що він почув мене, а виявляється, ця злоба в ньому весь цей час тільки росла. Ланцюжок невдалих угод у підприємництві викликала у бізнесмена приховану і тривалу образу, що досягла піку, коли влада Санкт-Петербурга не надали його дочці бажану земельну ділянку. Зарозумілість однієї людини могла призвести до таких небезпечних наслідків і втягнути в конфлікт велику кількість людей", — написав він.

Збройний бунт ПВК Вагнера

Нагадаємо, напередодні ватажок ПВК Вагнер Євген Прігожин звинуватив кадрових російських окупантів міністерства оборони РФ у ракетному ударі по тилах угруповання. Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з міноборони.

24 червня вранці Пригожин заявив, що бойовики ПВК Вагнера взяли під контроль всі військові об'єкти в Ростові-на-Дону. Також, за його словами, вагнерівці за ніч збили три вертольоти російських військ.

Президент РФ Володимир Путін заявив про те, що Пригожин почав збройний заколот. "Звертаюся до росіян, військових і силових відомств і до тих, кого обманом і погрозами штовхнули на шлях збройного заколоту те, з чим ми зіткнулися — це зрада".

Пізніше стало відомо, що за результатами домовленостей з Олександром Лукашенком, кримінальну справу стосовно Пригожина за спробу здійснення заколоту в РФ буде закрито, а сам він піде в Білорусь.

Решта найманців ПВК, які взяли участь у заколоті, також не будуть переслідуватися за законом, а деякі з них зможуть підписати контракт з Міноборони.

Інші новини:

Новини заразКонтакти