HIMARS, IRIS-T і танки Leopard: Німеччина виділила пакет допомоги Україні

Україна отримає від Німеччини додаткові HIMARS та IRIS-T / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, DVIDSHUB Flickr

Берлін відправить Києву боєприпаси, стрілецьку зброю, 4 млн набоїв, а також засоби для розмінування та знешкодження снарядів, заявили в уряді ФРН.

Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги, який включає декілька одиниць РСЗВ HIMARS, зенітних ракетних систем IRIS-T, танки Leopard та іншу бронетехніку. Крім того, Берлін відправить Києву боєприпаси, стрілецьку зброю, кілька мільйонів патронів та іншу допомогу.

Як повідомляє уряд ФРН, держава для військової допомоги Україні у 2024 році передбачила 7,1 млрд євро.

Новий пакет допомоги Україні від Німеччини - що він включає:

Коротко про HIMARS / Інфографіка: Главред

Що відомо про HIMARS

HIMARS – американська високомобільна реактивна система залпового вогню, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам і засобам підтримки.

Максимальна дальність системи залежить від використовуваного озброєння й складає 499 км ракетами PrSM. Підготовка до стрільби триває 1 хвилину завдяки тому, що стандартні реактивні снаряди постачаються в пускову установку одразу зарядженими у спеціальних пеналах, що містять 6 снарядів класу MLRS, 2 балістичні ракети PrSM або 1 ракету ATACMS, пише Вікіпедія.

Крім того, ФРН у рамках цього ж пакету передасть Україні боєприпаси, стрілецьку зброю, 4 мільйони набоїв, засоби для розмінування та знешкодження снарядів, човни, три системи AMPS, щоб захистити вертольоти, а також IT-обладнання.

Допомога Україні від Заходу - головні новини за темою:

Під час візиту до Франції президент Володимир Зеленський провів зустріч із президентом США Джо Байденом. На зустрічі Байден оголосив про пакет допомоги Україні на 225 мільйонів доларів. Україна отримає боєприпаси, ракети для ППО, гаубиці та бронетехніку.

Франція передасть Україні винищувачі Mirage 2000-5, сказав президент Еммануель Макрон у межах спільної пресконференції із Зеленським за підсумками їхньої зустрічі. Також Париж має намір підготувати бригаду українських військових.

Велика сімка погодила Україні кредит у розмірі 50 млрд доларів. Погашатиметься кредит за рахунок доходів від заморожених і конфіскованих російських коштів на суму близько 300 млрд доларів.

Інші новини:

Новини заразКонтакти