"Це ідея Суровікіна і рішення Шойгу": Пєсков спробував зняти з Путіна провину за Херсонський провал

Пєсков спробував зняти з Путіна провину за Херсонський провал / Колаж фото УНІАН і https://ua.depositphotos.com

Спікер російського диктатора Путіна Дмитро Пєсков поклав провину за ганебну втечу російських окупантів на Міністра оборони Сергія Шойгу

Цілком ймовірно, диктатор РФ Володимир Путін вже призначив "стрілочників", на яких він і "повісить" всю відповідальність за провал російських окупаційних військ у Херсоні (з їх терміновою евакуацією Лівий берег Дніпра). Як мінімум, так можна трактувати свіжу заяву путінського спікера Дмитра Пєскова.

"Це ідея Суровікіна і рішення Шойгу", — заявив він.

Відповідно, Путін, мабуть, вирішив покласти відповідальність за Херсонський провал на Міністра оборони Сергія Шойгу і командувача окупаційним корпусом в Україні генерала Сергія Суровікіна.

Далі, Пєсков категорично відмовився коментувати негативні оцінки з боку аналітиків з приводу рішення окупантів тікати з Херсона. Кремлівський глашатай прямим текстом заявив російським пропагандистам - мовляв, експертів багато, а думки у них різні.

"Мені нічого додати, нічого сказати по цій темі, тут, знову ж таки, за якимись розширюючими коментарями я прошу звертатися до Міністерства оборони [...] Мені нема чого сказати по цій темі", - підсумував він.

У РФ оголосили про відведення військ РФ з Херсона

У середу, 9 листопада, глава окупаційного Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу дав команду виводити російські війська з Херсона та правобережної частини Херсонщини. Таке рішення країни-агресора Шойгу оголосив після доповіді командувача військами РФ в Україні Сергія Суровікіна, який сказав, що окупанти не в змозі забезпечувати свої сили в Херсоні і на Правобережжі Херсонщини.

Однак радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна звільняє свої території, спираючись на відомості розвідки, а не на зрежисовані телевізійні заяви. Київ не бачить ознак того, що Росія залишає окупований Херсон без бою. У місті залишається значна частина ворожого угруповання, стягуються додаткові резерви.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг відреагував на заяви РФ про відведення окупаційних військ з Херсона на лівий берег Дніпра. За словами генсека, НАТО знайоме з такими заявами, проте чекатиме, щоб побачити, що відбуватиметься далі.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти