Для України перемога Путіна стала б трагедією, потрібна допомога - Столтенберг

В інтересах НАТО не допустити перемогу Путіна у війні проти України - Столтенберг / Колаж: Главред, фото: lrt.lt, УНІАН

Йде війна на виснаження, Україні треба допомогти досягти своїх цілей на полі бою, сказав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг.

Чим більше НАТО підтримує Україну, тим швидше може завершитися війна, яка йде на виснаження. Для української держави перемога агресора Росії стала б трагедією. Блок повинен допомогти Києву досягти свого. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

В інтерв'ю німецькому ARD він розповів про те, що війна на виснаження триває, і Україні потрібно допомогти досягти своїх цілей.

"У наших інтересах подбати про те, щоб Україна таки досягла свого... Тільки одне можна сказати точно: чим більше ми підтримуємо Україну, тим швидше ця війна може закінчитися", - сказав Столтенберг.

За його словами, потрібно показати Путіну, що йому не вдасться "перечекати" західний світ у війні на виснаження.

"Слід чітко розуміти, що для України перемога Путіна стала б трагедією. Але і для нас це було б небезпечно. Не допустити цю перемогу - в наших інтересах. У наших інтересах подбати про те, щоб Україна таки досягла свого", - зазначив генсекретар Альянсу.

Також він додав, що у війні бувають різні періоди, проте не повинно бути приводів для відмови від підтримки української держави.

"Ми повинні підтримувати Україну як в погані, так і в хороші часи. Йде війна на виснаження. Війна, де перемагає ефективність, хороша логістика. Підтримувати високий темп виробництва - справа особливої ваги", - підкреслив Єнс Столтенберг.

Війна Росії проти України

Президент Володимир Зеленський раніше заявив, що війна переходить у нову фазу. За його словами, Україні не вдалося досягти очікуваного просування в рамках контрнаступу ЗСУ через брак зброї з боку Заходу.

Росія вторгнеться до країн НАТО, якщо Україна втратить стійкість через зниження рівня західної військової допомоги, сказав Володимир Зеленський. У такій ситуації, на думку гаранта, воювати із росіянами доведеться вже американцям.

Війна не закінчиться в 2024 році, вважають у НАТО. Глава Кремля Володимир Путін не демонструє втоми, а Росія, як і раніше, не змінила своїх "цілей" в Україні.

Інші новини:

Новини заразКонтакти