Диктатор РФ не так сміливий: у розвідці пояснили, що за валіза у Путіна

Путін приїхав до Китаю з "ядерною валізою" / Колаж: Главред, фото: скріншот

Російська влада вже використала проти України всі можливі озброєння, крім ядерного, тому зайвий раз переживати через це не варто.

Господар Кремля Володимир Путін під час візиту до Китаю з'явився на публіці з так званою «ядерною валізою». Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що такі валізи не несуть ядерної загрози, і українцям не варто переживати.

За словами Юсова, Путін бере із собою чорні валізи "не від сміливості", передає Еспресо.

"За Путіним різні валізи носять, не лише ядерні. І це, напевно, не тому, що він такий сміливий", - сказав представник ГУР.

Юсов додав, що російська влада вже використала проти України всі можливі озброєння, крім ядерного, тому зайвий раз переживати через це не варто.

"Україна в цьому контексті не має підстав додатково переживати, тому що вся номенклатура озброєння, яку держава-терорист РФ та її нацистський уряд могли використати, вже використана", - сказав він.

Ядерний шантаж, за словами Юсова, не працює.

"Ядерна зброя по всьому світу - це зброя стримування. Тобто вона працює як елемент не застосування, а елемент стримування від зовнішніх загроз. Спроби Росії та її божевільних диктаторів перетворити зброю стримування на якусь реальну загрозу... Звичайно, світ просто так за цим не спостерігатиме, але й вестися на такий дешевий шантаж та гру теж не буде, я впевнений”, - резюмував представник ГУР.

Довідка. "Ядерна валіза" Путіна - це портативний абонентський термінал ("Чегет") автоматизованої системи управління стратегічними ядерними силами "Казбек".

По суті, «Чегет» є телефонним апаратом з конференц-зв'язком, за допомогою якого інформація передається не голосом, а за допомогою спеціальних шифр-символів. Вважається, що голова Генштабу і міністр оборони РФ також мають такі термінали.

Російську «ядерну валізу» традиційно носить морський офіцер, він постійно перебуває з президентом, хоча рідко потрапляє на камеру.

Як повідомляв Главред, 17 жовтня, російський диктатор Володимир Путін прибув літаком до Пекіна. Це друга поїздка Путіна за кордон з того часу, як Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав ордер на його арешт у березні. Також це перша офіційна поїздка кремлівського диктатора за межі колишнього Радянського Союзу цього року після відвідин Киргизії, колишньої радянської республіки на початку цього місяця.

МКС звинувачує Володимира Путіна в незаконній депортації дітей з України та зобов'язує 123 держави-члени заарештувати російського президента і передати його до Гааги для суду, якщо він ступить на їхню територію.

Інші новини:

Новини заразКонтакти