Ціни на нафту різко підскочили: Росія і Саудівська Аравія домовилися про видобуток

9 квітня 2020, 19:31
Країнам вдалося врегулювати основні протиріччя.
Нафта, вишка
Ціни на нафту почали зростати / Reuters

Про істотне скорочення видобутку нафти напередодні домовилися недавні опоненти Росія і Саудівська Аравія.

Як пише Reuters із посиланням на інформацію від високопоставленого чиновника з РФ, країни уклали нову угоду і врегулювали всі недавні протиріччя.

Уточнюється, що група ОПЕК+ і інші виробники обговорять скорочення видобутку в обсязі до 20 мільйонів барелів на добу.

відео дня

читайте такожЦіни на нафту: що діється на світових ринках через коронавірусаСаудівська Аравія зобов'язалася скоротити видобуток нафти максимум на чотири мільйони барелів на добу. Однак зменшувати країна має намір, відштовхуючись від рекордного рівня у 12,3 мільйона барелів на добу, досягнутого в квітні. Інформацію підтвердили джерела, які близькі до нафтової політики королівства.

Росія висловила готовність скоротити нафтовидобуток в рамках угоди ОПЕК+ приблизно на два мільйони барелів на добу. Обізнані джерела запевняють, що два мільйони барелів - це максимальна планка скорочення для РФ. Зокрема, в березні Росія видобувала 11,3 мільйона барелів на добу.

Після договору між Москвою і Ер-Ріядом різко підскочила ціна на нафту. Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 8,62% до $35,67 за барель до 17:40, на WTI - на 9,57% до $27,49 за барель.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що для Росії максимально вигідною буде ціна 42 долара за барель нафти, оскільки саме така вартість запланована у бюджеті держави на поточний рік.

Як раніше повідомлялося, ціни на нафту на світових ринках встановили ще один антирекорд.

Зазначимо, нафта на світових ринках почала стрімко дешевшати в січні (з 63 до 56 доларів США за барель) після пандемії китайського коронавіруса і зниження попиту на паливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти