Захисники України утримують промзону Сєвєродонецька і головну дорогу в місто

Захисники України утримують промзону Сєвєродонецька і головну дорогу в місто

Українські військові героїчно б'ються, але армія РФ нарощує локальні успіхи в населеному пункті завдяки високій концентрації артилерійського вогню.

В Сєвєродонецьку не припиняється запекле протистояння. Промзона міста залишається під контролем Збройних сил України, про це пише 24 канал з посиланням на Офіс президента.

При цьому, за даними британської розвідки, Росія взяла під контроль більшу частину Сєвєродонецька. При цьому російські війська зазнали втрат у живій силі й техніці.

Основна дорога, що веде до Сєвєродонецька, ймовірно, залишається під контролем ЗСУ, проте російська армія нарощує локальні успіхи в населеному пункті завдяки високій концентрації артилерійського вогню.

Також повідомляється, що перед ЗС РФ все ще стоїть завдання форсування річки Сіверський Донець, оскільки вона є природною перешкодою на шляху наступу військ на Луганському напрямку. Потенційні місця перетину річки знаходяться в районі Лисичанська і нещодавно захопленого Лиману. Але ці місця, імовірно, як і раніше перебувають під контролем українських збройних сил, які зруйнували відповідні мости.

Британська розвідка також повідомляє, що російські війська можуть втратити темп наступу, який вони наростили за останній тиждень, оскільки підрозділи потребують тактичної паузи. Вона необхідна для того, щоби передислокуватися для майбутніх переправ через річки і для подальших атак вглиб Донецької області, де українські підрозділи підготували оборонні позиції.

Дані розвідки Великої Британії за 2 червня 2022 / Фото twitter.com/DefenceHQ

Тим часом у мережі з'явилося відео із форпосту українських захисників на Луганщині На записі видно, як військові обороняють Сєвєродонецьк – часто ціною власного здоров'я та навіть життя:

Чому захоплення Сєвєродонецька важливе для РФ

Російські військові прагнуть спочатку взяти під контроль всю Луганську, а пізніше – Донецьку область. Щоби реалізувати ці плани, їм необхідно захопити Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

Дані Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 червня:

Як повідомляв Главред, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив у четвер, що українські захисники продовжують стримувати окупантів, тому вони продовжують знищувати інфраструктуру і промисловість Сєвєродонецька.

Вранці 1 червня російські військові кілька разів стріляли по об'єднанню Азот. Потрапили в один з адміністративних корпусів і на склад, де зберігався метанол. У Лисичанську загарбники пошкодили будівлю міської лікарні.

За словами голови Луганської ОВА, пошкоджено ще 52 будинки. Тобто ще понад 50 сімей, а з урахуванням багатоповерхівок – набагато більше, залишилися без даху над головою.

Дивіться новини Донбасу онлайн:

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти